Eplan presenteert nieuwe volledige versie van eManage Free

Eplan eManage Free

Met eManage Free kunnen gebruikers Eplan Platform projecten uploaden, delen en beheren in de cloud-omgeving. Eplan presenteert nu de volledige versie van de software, die aanzienlijk meer toegevoegde waarde biedt. Zoals master data zijn toegankelijk in de cloud, net als aanvullende documenten, terwijl de prestaties worden verhoogd met extra capaciteit. Samenwerking staat centraal in de applicatie, die OEM’s, system integrators, machinebouwers, paneelbouwers en operators in een netwerk verenigt.

De volledige versie van eManage Free is leverbaar sinds de release in september van het nieuwe Eplan Platform 2022. De subscription gebaseerde uitbreiding van deze innovatieve cloud software maakt de eerste stappen mogelijk richting roundtrip engineering in automatisering.

eManage Free – volledige informatie gedurende het hele project

Momenteel is het nog zo dat als een project in de cloud wordt gedeeld, wel de schematische weergave zichtbaar is, maar niet alle bijbehorende documentatie. De volledige versie van Eplan eManage Free biedt toegevoegde waarde op dit gebied. Projectbetrokkenen krijgen toegang tot alle voor het project relevante data en documentatie, inclusief stuklijsten en neutrale documenten in Excel. Deze worden uitwisselbaar met een uniforme basis van data. Eplan Hoofd Engineering Solutions Claas Schreibmüller legt uit: “Het complete overzicht van klantvereisten en projecteisen zorgt voor meer transparantie voor alle belanghebbenden die betrokken zijn bij de ontwikkeling van een machine- of fabriekssysteem.” Passend rechtenbeheer zorgt ervoor dat de toegang tot data zorgvuldig kan worden geregeld.

Master data overal beschikbaar

Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis en daar lopen gebruikers vaak tegen systeembeperkingen aan: ze hebben wel toegang tot een project, maar vaak niet tot de bijbehorende master data die binnen een bedrijf als standaard voor ontwerpprojecten zijn gespecificeerd. Eplan eManage Free biedt nu de mogelijkheid om systeemrelevante master data uit te wisselen die eenvoudig kunnen worden opgehaald en, indien nodig, kunnen worden meegenomen volgens het ‘pack & go’ principe. Projectmanagers kunnen master data zo heel eenvoudig centraal beschikbaar maken. Kortom, zegt Schreibmüller, “Waar de gebruiker ook werkt, alle relevante master data zijn toegankelijk en hoeven niet meer met veel gedoe te worden gekopieerd.”

Achterwaartse compatibiliteit garandeert toegang tot projecten

Versievereisten in leveranciersspecificaties of een oproep tot het indienen van voorstellen betekenen vaak dat projectpartners worden geconfronteerd met de noodzaak om verschillende versies van Eplan software te gebruiken. Met de volledige versie van eManage kunnen nu bijvoorbeeld projecten van het Eplan Platform 2022 zo worden opgeslagen dat ze achterwaarts compatibel zijn en wordt de complete workflow in de leveranciersomgeving vereenvoudigd.

Meer opslag voor optimale prestaties met eManage Free

Met Eplan eManage Free hadden gebruikers tot nu toe toegang tot 10 gigabyte aan opslagcapaciteit in de Eplan Cloud. Met de volledige versie neemt deze capaciteit toe met nog eens 10 gigabyte voor elke ‘seat’ in het bedrijf. Deze extra opslagruimte is voor iedereen beschikbaar. Daarnaast is er nog een ander voordeel voor bedrijven met verhoogde prestaties: de extra cloudopslag biedt niet alleen maar opslagcapaciteit, maar is tevens een actieve samenwerkingsomgeving. Hierdoor worden dus optimale condities gecreëerd voor wereldwijde samenwerking over de landsgrenzen heen. Gebruikers van Eplan software die het Conversion Package gebruiken als onderdeel van de overstap naar subscription, krijgen automatisch toegang tot de volledige versie van eManage.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.