Sneak preview van het Eplan Platform 2022

42
Eplan Platform 2022

Eplan Platform 2022 geintroduceerd op Hannover Messe Digitaal

Op de Hannover Messe Digital Edition liet Eplan een eerste preview van het komende Eplan Platform 2022 zien, dat komende zomer wordt gelanceerd. Een volledig nieuwe gebruikersinterface met linttechniek en donkere modus sluit aan bij de huidige softwaretrends en zorgt voor nog meer gebruiksgemak. De nieuwe 2D grafische module en het centrale artikelbeheer zorgen voor optimale prestaties. En nog een praktisch pluspunt: de cloudservice Eplan eManage biedt geïntegreerde engineering gecombineerd met ´on-premise´ en cloud. De overstap naar het nieuwe abonnementsmodel maakt het gebruik van de software nog flexibeler.

Hoogtepunt van het Eplan Platform 2022 is een volledig nieuwe gebruikersinterface die het algehele gebruiksgemak aanzienlijk verbetert. De nadruk ligt hierbij op eenvoud en overzichtelijkheid, met optiek en functionaliteit die zijn gebaseerd op state-of-the-art apps voor mobiele apparaten en internationaal gevestigde desktoptoepassingen. Via variabele tabbladen krijgen gebruikers direct toegang tot belangrijke en veelgebruikte functies.

De praktische multifunctionele werkbalk met moderne linttechniek past zich flexibel aan de toepassing aan, bijvoorbeeld bij het wisselen tussen 2D en 3D. Het Eplan Platform 2022 combineert ook verschillende menu’s en werkbalken in één. Het dagelijkse werk voor ervaren gebruikers wordt hierdoor eenvoudiger en tevens een efficiënte (her)introductie in de software mogelijk wordt.

Verder heeft Eplan de gebruikersinterface voor zowel 2D- als 3D-engineering volledig opnieuw ontworpen. Het eindresultaat is een moderne applicatie met een optimale uitstraling, niet in de laatste plaats door de ondersteuning van donkere en lichte modus.

Topprestaties, zelfs voor grote projecten

Een volledig nieuwe grafische module in het 2D-gebied zorgt voor optimale prestaties, zelfs bij grote projecten. De verwerking is veel sneller, met name bij het importeren van DXF- of DWG-bestanden. Het nieuwe centrale artikelbeheer zorgt daarbij voor hogere prestaties en biedt bovendien meer flexibiliteit bij het converteren van apparaatgegevens door objectgeoriënteerd databeheer.

Met het geïntegreerde variantenbeheer kunnen gebruikers alle apparaateigenschappen opslaan bij de bijbehorende variant. Hierdoor kunnen verschillende macro´s snel aan verschillende apparaten worden toegewezen – en kunnen externe apparaatgegevens snel worden verwerkt, zelfs in combinatie met Excel.

Goed overzicht op projectniveau

Met de nieuwe ‘Backstage view’ kunnen gebruikers alle aspecten van een Eplan project bewerken vanaf een centrale locatie. Het gaat daarbij bijvoorbeeld over het openen en creëren van projecten, het importeren van DWG-bestanden en het exporteren van PLC- of productiedata. Een lijst van recent bekeken projecten biedt een uitstekend overzicht, naast de logische organisatie van alle projectgerelateerde acties.

Bovendien zijn in het nieuw geïntegreerde invoegcentrum alle functies verzameld voor het invoegen van symbolen, macro’s en apparaten, inclusief een grafische preview – alles wat nodig is voor het efficiënt maken van schema’s. Frequent gebruikte componenten kunnen als favorieten worden gemarkeerd en worden getagd voor individuele workflows.

Eplan eManage combineert Platform met de cloud

Het nieuwe Eplan Platform 2022, dat deze zomer wordt gelanceerd onder het motto “It’s in your hands”, bevat nog veel meer innovaties. Een daarvan is de directe koppeling van ‘on-premise’ met de cloud. Met Eplan eManage kunnen projecten van het Eplan Platform nu direct naar de cloudomgeving worden geüpload en van daaruit worden gedeeld en gemanaged. De gratis versie is sinds medio maart beschikbaar. Dat het Eplan Platform 2022 nu exclusief als abonnement wordt aangeboden, onderstreept nog eens de duidelijke focus op de toekomst. Vooral in onstabiele tijden wordt het investeringsrisico voor bedrijven zo beperkt door lage instapprijzen en flexibelere planningsopties voor individueel softwaregebruik.

Meer informatie

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.