Endress+Hauser sluit aan bij European Clean Hydrogen Alliance

Endress+Hauser

Door toe te treden tot de European Clean Hydrogen Alliance ondersteunt Endress+Hauser de ontwikkeling van een schone en concurrerende waterstofindustrie in Europa. Het doel is om voor 2050 CO2-neutraliteit te bereiken in de procesindustrie door de introductie van waterstoftechnologieën. In samenwerking met andere industriële partners wil Endress+Hauser de inspanningen ondersteunen die worden geleverd voor een duurzame toekomst.

Groene waterstof wordt beschouwd als één van de sleutels tot decarbonisatie in vele sectoren en als een kernelement van de energietransitie. De European Clean Hydrogen Alliance zal een cruciale rol spelen bij de uitvoering van de waterstofstrategie van de EU.

“Met ons lidmaatschap willen we initiatieven ondersteunen die gericht zijn op decarbonisatie en het bereiken van klimaatdoelstellingen om zo een actieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst,” aldus Paul Borggreve, Corporate Director of Marketing bij de Endress+Hauser Group.

Waardevolle bijdrage Endress+Hauser aan duurzame ontwikkeling

De alliantie, een initiatief van de Europese Commissie, brengt spelers uit de industrie, de wetenschap, de overheid en de particuliere sector samen om middelen te mobiliseren en een investeringsagenda te ontwikkelen die de productie en het gebruik van hernieuwbare waterstof bevordert en een concrete projectpijplijn creëert. Hiermee wordt de basis gelegd voor een duurzaam en concurrerend waterstof-ecosysteem in de EU.

Waterstof, het meest praktische alternatief voor fossiele brandstoffen, heeft het potentieel om de overgang naar een CO2-neutrale toekomst in een groot aantal sectoren mogelijk te maken. Dit omvat de olie- en gasindustrie en de chemische industrie, maar ook de staal- en cementproductie, waar het vermijden van emissies bijzonder moeilijk is. “Groene waterstof is een sleutelcomponent in de energietransitie,” voegt Jens Hundrieser, European Regional Industry Manager voor Energie & Metaal, toe.

Uitgebreide portfolio voor waterstoftoepassingen

Endress+Hauser beschikt al over een brede portfolio van producten voor kritische procesmeetpunten bij de productie, opslag en het gebruik van waterstof. Hiertoe behoren lasergebaseerde gasanalysatoren voor het bepalen van de kwaliteit van gassen, flowmeteringoplossingen en niveaumetingen in tanks voor vloeibaar waterstof.

De instrumenten van Endress+Hauser voldoen aan de hoogste proces- en milieuveiligheidsnormen. Waterstoftoepassingen vereisen onder andere instrumenten die bestand zijn tegen hoge procesdrukken van meer dan 1.000 bar of extreme temperaturen tot -253 graden Celsius. “De European Clean Hydrogen Alliance stelt ons in staat om samen met onze partners te leren en ons portfolio van producten en oplossingen voor de waterstofindustrie te blijven verbeteren,” zegt Paul Borggreve.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie