Hiep hiep hoera. Endress+Hauser 70 jaar

Endress+Hauser

Endress+Hauser breidde haar aanbod uit door overnames en start-ups. Registratie, vloeistofanalyse en flowmeting werden als nieuwe activiteiten toegevoegd aan de bestaande portfolio, later gevolgd door druk- en temperatuurmeting. Endress+Hauser ontwikkelde zich tot een totaalaanbieder voor de procesindustrie. Tegen die tijd was het Hauser-tijdperk al voorbij. De familie Endress werd de enige aandeelhouder in 1975.

Wereldwijde structuren, universele cultuur

Klaus Endress nam in 1995 de leiding van de Groep over van zijn vader. In de daaropvolgende jaren breidde hij het bedrijf uit van procesinstrumentatie naar diensten en automatiseringsoplossingen. Hij pakte ook de uitdagingen van het zakendoen in een globaliserende wereld aan. Na het opzetten van verkoopcentra over de hele wereld, ging ook de productie de wereld over; moderne IT zorgde voor onderlinge verbinding.

Gedurende 19 jaar drukte Klaus Endress niet alleen zijn persoonlijke stempel op de Groep, maar ook op de bedrijfscultuur. Hij beschouwde loyaliteit en verantwoordelijkheid als kernwaarden in de relaties tussen klanten, werknemers en aandeelhouders. De toekomst van het familiebedrijf lag hem na aan het hart. Hij stuurde aan op een familiehandvest waarin de aandeelhoudende familie verklaarde dat Endress+Hauser altijd een familiebedrijf moet blijven. Met het overlijden van Georg H. Endress in 2008 werd deze verklaring zijn nalatenschap.

Focus op digitalisering en analyse

In 2014 nam Matthias Altendorf het stokje over als CEO. Hij is geen lid van de familie Endress, maar werkt al meer dan 25 jaar bij het bedrijf. Analysespecialist voor laboratorium, Analytik Jena, maakte toen al deel uit van de Groep. Verdere overnames versterkten de procesanalyse en de meting van kwaliteitsparameters. Bovendien zette Matthias Altendorf zich in voor de digitalisering van producten, klantinteractie en bedrijfsprocessen.

Tijdens de corona pandemie bewees de digitalisering haar nut. Endress+Hauser kon klanten op afstand ondersteunen en kon de crisis goed aan. Maar de uitdagingen nemen niet af. De Russische aanval op Oekraïne leidde tot harde sancties; Endress+Hauser moest het werk in Rusland staken. Bovendien vertroebelde het conflict de economische vooruitzichten.

Endress+Hauser – Met vertrouwen het nieuwe jaar in

Endress+Hauser gaat met vertrouwen het jubileumjaar in. De Groep ondersteunt klanten bij grote uitdagingen zoals digitalisering en decarbonisatie. Endress+Hauser draagt bij aan de voorzieningen, voeding en gezondheid van mensen. Het bedrijf heeft een solide basis en de wereldwijde aanwezigheid zorgt voor stabiliteit. De aandeelhouders hebben alles in huis om een soepele overdracht van de verantwoordelijkheid aan de derde generatie te garanderen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.