Een hybride cobot met heel veel spierkracht

Hybride cobot Palletiseer cobot tTchnologische vernieuwingen

Onlangs werd op de Automatica beurs in München de nieuwste hybride cobot van de Yaskawa HC-familie gepresenteerd: de HC30PL met maar liefst 30 kg payload. Deze krachtpatser heeft bovendien een reikwijdte van 1.700 mm en heeft als uniek voordeel dat het een hybride cobot is en dus ook als industriële robot gebruikt kan worden, waarbij hij snelheden haalt tot 2 m/s. De HC30PL is voorzien van de YRC robotbesturing zoals alle andere cobots en robots uit het gamma van Yaskawa, wat meer dan 100 verschillende modellen telt.

Dankzij het gebruik van food-grade smeermiddelen, druipwaterdichte coating en de hoge IP67 (stof/vloeistofdicht) beschermingsgraad kan de HC30PL zonder problemen gebruikt worden in bijvoorbeeld de levensmiddelenindustrie. Door de interne mediadoorvoer kan de doorvoer van perslucht en electra naar de robotgrijper volledig “cleanline” en storingsvrij worden gerealiseerd. In cobot modus kan de HC30PL gebruikt worden zonder een omheining, waardoor hij ook een bijzonder kleine ruimte nodig heeft waarin hij kan werken.

Eerste stappen in productie automatisering

Met de gemakkelijke Direct Teach knoppen kan de hybride cobot geprogrammeerd worden via handbesturing. Door de zeer gebruiksvriendelijke Smart Pendant, met onder ander de Smart Pattern functie voor het snel genereren van palletiseerprogamma’s, is de Yaskawa cobot bij uitstek geschikt voor gebruikers die de eerste stappen zetten op het gebied van productie automatisering.

Hybride cobot voor verschillende toepassingen

De HC30PL is een veelzijdige hybride cobot die interessante mogelijkheden biedt voor verschillende toepassingen, zoals bijvoorbeeld palletiseren of het beladen en ontladen van bewerkingsmachines. Voor verder advies of een live demonstratie kunt u terecht bij Yaskawa Benelux op de Brainport Industries Campus in Eindhoven.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie