Dyson investeert in toekomst geheime robotprototypes (video)

Dyson

Dyson heeft ons voor het eerst een fascinerende blik gegeven op het geheime robotonderzoek waarmee ze vooruitstrevende technologie proberen te ontdekken. Dit is onthuld op de International Conference on Robotics and Automation (ICRA) in Philadelphia.

Tijdens deze conferentie gaf Dyson verdere uitleg over zijn ambities in geavanceerde robotica en laat zien dat het de ontwikkeling versnelt van een autonoom apparaat dat in staat is onder andere huishoudelijke taken uit te voeren. Dit gaat wel wat verder dan een draagbare ventilator.

Een blik op de toekomst door Dyson

Een speciale film, die ook op sociale media is uitgebracht, toont de nieuwste ontwikkelingen van de door Dyson ontworpen robothanden die objecten vastgrijpen. Dit geeft aan dat het technologiebedrijf verder gaat dan robotstofzuigers voor op de vloer. Het Research & Development (R&D) werk vindt plaats op Hullavington Airfield in Wiltshire. Jake Dyson, Dyson’s hoofd engineer, leidt dit werk.

De nieuwste robotica-faciliteit bij het bedrijf is de volgende fase in het investeringsplan van £ 2,75 miljard in nieuwe technologieën, producten en faciliteiten. Daarvan zal dit jaar 600 miljoen pond worden uitgegeven. Geen klein geld.

Tot nu toe hebben de robots van Dyson enkel gefunctioneerd als vloerstofzuigers. Het eerste model, de DC06, werd al 20 jaar geleden ontworpen. Dyson’s film biedt een inkijkje in nieuw onderzoek op het gebied van manipulatie, robotlearning, visuele waarneming en conforme controle.

Engineers gezocht

Dyson is onderweg met een enorme wervingscampagne, de grootste die het bedrijf ooit heeft uitgevoerd. In het laatste jaar hebben meer dan 2000 mensen zich bij het bedrijf aangesloten, grotendeels als engineers, wetenschappers en programmeurs. De verwachting is dat Dyson in de komende vijf jaar nog op zijn minst 700 engineers aan zal nemen, een enorme groei dus.

Deze nieuwe medewerkers zijn bedoeld om het bedrijf uit te breiden op gebied van computervisie, machine learning, sensoren en mechatronica. Hiermee wil Dyson het grootste en meest geavanceerde roboticacentrum in het Verenigd Koninkrijk maken om in het komende decennium hun nieuwe technologie naar huishoudens wereldwijd te brengen.

Bron: Mashable

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Peter Gloudemans (AddIT Benelux)

Peter Gloudemans is sinds 1996 de eigenaar van AddIT Benelux, gespecialiseerd in PR- en marketingondersteuning voor bedrijven die IT-toepassingen leveren, in vooral de marktsectoren bouw, logistiek en industrie. Daarvoor heeft hij zo'n tien jaar als sales manager en business development manager voor IT-bedrijven gewerkt. Peter heeft weg- en waterbouw (bachelor) en business administration (master) gestudeerd.
Lees meer van: Peter Gloudemans (AddIT Benelux)

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.