igus brengt robothand voor ReBeL cobot op de markt

Robothand

Robots zijn onmisbaar geworden in de industrie. Ze vinden steeds vaker hun weg naar kleine en middelgrote bedrijven in de vorm van cobots zoals de ReBeL. Deze robots sorteren, picken en verplaatsen objecten met behulp van camera’s, zuigers en grijpersystemen. igus heeft nu een robothand ontwikkeld voor de ReBeL cobot, waarmee deze ook humanoïde taken kan uitvoeren. De grijper is volledig gemaakt van smeringvrije kunststoffen, wat hem zeer kosteneffectief en eenvoudig te integreren maakt.

Met de ReBeL heeft igus een compacte en lichtgewicht cobot op de markt gebracht. Dit biedt een kosteneffectieve manier om met robotica te beginnen werken. De ReBeL is ideaal voor assemblagetaken, kwaliteitsinspecties en taken in de dienstverlenende sector. Om daadwerkelijk taken te kunnen uitvoeren, heeft de robot grijpers en zuignappen nodig. igus biedt via de marktplaats RBTX.com een ruime keuze aan geschikte eindeffectoren van verschillende fabrikanten.

De robothand: een innovatieve toevoeging

Roy Snellens, Productmanager Low-Cost Automatisering bij igus, legt uit: “De ReBeL is licht en betaalbaar, ongeveer 8 kilogram. Daarom gebruiken we hem vaak in humanoïde toepassingen. Daarom hebben we een bijzonder kosteneffectieve ReBeL-robothand ontwikkeld.”

De humanoïde hand is compatibel met alle ReBeL-modellen. Hij wordt aangestuurd via DIO op het middelpunt van het gereedschap. Daardoor is hij eenvoudig te integreren en geschikt voor verschillende toepassingen.

Veelzijdige toepassingen en eenvoudige integratie

De robothand kan handbewegingen van een persoon nabootsen, waardoor de ReBeL cobot een breed scala aan eenvoudige humanoïde taken en toepassingen kan uitvoeren. Snellens zegt: “We denken aan gebieden zoals onderzoek en ontwikkeling op universiteiten en taken in de catering- of entertainmentindustrie.” Alle componenten, inclusief de flens, kabels en besturingseenheid, worden rechtstreeks door igus in Keulen geleverd. Dit zorgt voor een 100% compatibele oplossing.

Hoogwaardige materialen en langdurige prestaties

Smeervrije hoogwaardige kunststoffen houden de prijs laag. De glijlagers in de gewrichten van iglidur-polymeren zijn niet alleen voordelig en smeervrij, maar zorgen ook voor soepele en nauwkeurige bewegingen van de afzonderlijke vingers. Uitgebreide tests in het laboratorium van igus garanderen de levensduur van de robothand. De vingers zijn extreem flexibel. Verschillende interfaces kunnen ze besturen, waaronder USB, TTL (5V) serieel en interne scripting.

Naast de robothand biedt igus ook andere producten voor de ReBeL-omgeving, zoals brandwerende rookkappen, een 7de as, grijpersets, adapterplatensets, energietoevoersystemen, een afgewerkt werkstation en aansluitkabels. Hierdoor kunnen bedrijven een complete en geïntegreerde oplossing krijgen voor hun automatiseringsbehoeften.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie