Digitalisering en kostenbesparing gecombineerd in ultracompacte niveauschakelaar

Niveauschakelaar

De nieuwe Sitrans LCS050 van Siemens is een kosteneffectieve capacitieve niveauschakelaar, die flexibiliteit biedt voor een breed scala aan vloeistoftoepassingen. Het ultracompacte ontwerp, met 360-graden visuele statusindicatie en chemisch bestendige meetsonde is ideaal voor gebruik in kleine ruimtes waar een compacte schakelaar met een korte insteeklengte nodig is.

Sitrans LCS050, met zijn roestvrij stalen constructie, M12-connector en verschillende soorten schroefdraadaansluitingen, is geschikt voor toepassingen in tal van industrieën, van standaard industriële toepassingen tot specifieke toepassingen in de levensmiddelen- en drankenindustrie, de farmaceutische en chemische industrie.

Tot de gebruiksvriendelijke kenmerken van de Sitrans LCS050 behoort een snelle en gemakkelijke installatie zonder dat instellen of kalibreren nodig is: de niveauschakelaar functioneert direct zodra deze onder spanning staat. In veeleisende applicaties waar het instrument last kan hebben van productaangroei of als de gebruiker de interface tussen twee vloeistoffen wil meten, biedt de IO-Link-bus de mogelijkheid tot finetuning van het instrument.

De intelligente functies van de niveauschakelaar zorgen ervoor dat het instrument nauwkeurig, betrouwbaar en reproduceerbaar het proces bewaakt, alsmede gebruikers de mogelijkheid biedt om veranderingen in hun processen te voorspellen.

Kenmerken niveauschakelaar

  • Volledige diagnose en inbedrijfstelling mogelijk via IO-Link
  • Detectie van schuim, slurries, vloeistoffen en de scheidingslaag tussen twee vloeistoffen
  • Ideaal toepasbaar in de meest uiteenlopende industrieën: water, levensmiddelen en dranken, farmaceutische en chemische

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie