De Industrie Draait Doorrrr talkshow

De Industrie Draait Doorrrr

De Industrie Draait Doorrrr – online talkshow

De Industrie Draait Doorrrr. Op 15 april organiseert Industrielinqs een talkshow via internet over groot onderhoud in de huidige bijzondere tijd. Is het verstandig om geplande onderhoudsstops uit te stellen? Of is het juist interessant om onderhoud naar voren te halen in sectoren waar de vraag enorm is gedaald? En kan dat eigenlijk wel? Inschrijven voor Industrielinqs Live kan hier.

Naar aanleiding van een blog op industrielinqs.nl zijn alleen op LinkedIn al verschillende experts met elkaar in debat gegaan. Lege scholen bieden een ideale mogelijkheid voor groot onderhoud, stelde Koninklijke OnderhoudNL onlangs. ProRail vervangt  vervroegd 7,3 kilometer aan spoorstaven in de Schipholtunnel, nu er minder treinen rijden. En Max Verstappen duikt direct de pits in als er een safety car rijdt. Kan de industrie haar onderhoudsstops dan ook niet beter vervroegen in tijden van corona?

Van stop naar stop

Een belangrijk onderwerp dat 15 april van 9.00 – 10.30 aan bod komt in de eerste aflevering van Industrielinqs Live. Gasten aan de virtuele tafel zijn onder anderen Plant Manager of the Year Marinus Tabak, die groot onderhoud aan zijn Eemshavencentrale in de planning heeft. Dat geldt niet voor de fabriek van Ducor Petrochemicals in Rotterdam, maar managing director Ann Geens onderzoekt wel mogelijkheden om onderhoud anders te plannen.

Voor onderhoudscontractors zijn het ook onzekere tijden. Wat als veel stops worden uitgesteld en straks tegelijkertijd moeten worden uitgevoerd. Interessant is daarom ook de visie van René Hartman van Stork, die in Noord-Nederland van stop naar stop gaat. Wat heeft de huidige crisis voorgevolgen voor zijn planning.

En welke gevolgen hebben uitstel op de integriteit van installaties. En kun je onderhoud zo maar naar voren halen. Gerlof Sijnstra, een ervaren inspecteur van Bureau Veritas, geeft zijn visie daarop.

Wouter van Gerwen van Bilfinger Tebodin ziet in de huidige coronacrisis mogelijkheden om onderhoudsstops bijvoorbeeld onder te verdelen in kleinere projecten. En wellicht kunnen werkzaamheden modulair en buiten de site worden uitgevoerd.

Industrielinqs organiseert deze aflevering met Maak Techniek en Proces. Directeur Jan Peter Kruiger zal de side kick zijn van presentator Wim Raaijen, founder en centraal hoofdredacteur van Industrielinqs.

Meer informatie

Lees ook:
Industrie en stikstofproblematiek aanpak
IoT, industry 4.0 en cybersecurity
Impact coronavirus op de technologische industrie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.