Clamp-on Flow transmitter voor Ex gezonneerde proces controle

Flow transmitter

Flowmetingen in de olie- en gasindustrie en chemische industrie bevinden zich vaak in gevaarlijke gebieden waar blootstelling aan potentiële gassen wordt verwacht. Als gevolg hiervan moet instrumentatie zoals flow transmitters in deze omgevingen naast de meetzekerheid ook voor elektrische veiligheid zorgen om explosie gevaarlijke situaties koste wat kost te vermijden.

FLEXIM’s nieuwe flow transmitter voor Ex gevaarlijke locaties, de FLUXUS F/G831 voldoet aan alle eisen! De compacte en robuust ontworpen ATEX/IECEx Zone 1-gecertificeerde behuizing zorgt ervoor dat alle aansluitingen en elektronische compartimenten hermetisch zijn afgesloten, waardoor het geschikt is voor installatie in gebieden waar blootstelling aan gassen mogelijk is. Bovendien kan de meter nu externe intrinsiek veilige Ex-ia-druk- en temperatuurinvoer ontvangen voor het meten en rapporteren van genormaliseerde flow en debiet direct op de meterlocatie. Hiermee heeft de operator direct gecompenseerde metingen ter beschikking.

Operationele veiligheid en ongeëvenaarde prestaties zijn enkele van de kenmerken die de F/G831-meter de ideale oplossing maakt voor de chemische industrie en Olie & Gas. De FLUXUS F/G831 wordt geleverd met een nieuwe, zeer nauwkeurige DSP-processor voor verbeterde kanaalschakelmogelijkheden om moeilijke stroomprofielen in het geval van gastoepassingen te compenseren. Bovendien wordt de FLUXUS F/G831, net als alle andere FLUXUS-meters, geleverd met zorgvuldig op elkaar afgestemde en temperatuur gecompenseerde transducers die ongeëvenaarde nulpuntstabiliteit en nauwkeurige bi directionele stroommeting over een breed bereik biedt.

De nieuwe flow transmitter FLUXUS G831 ST-LT/HT ondersteunt zowel transittijd- als CFM-stoommetingen en is daarom geschikt voor vele toepassingen in de chemische en olie- en gasindustrie, waaronder gas-, vloeistof- en stoomtoepassingen.

Extra functies van deze flow transmitter zijn onder meer 32-bits architectuur voor complexe interne gegevensverwerking, nieuw Lcd-scherm met magnetische pen voor configuratie op meterlocatie en een verscheidenheid aan standaard communicatieprotocollen zoals Modbus, Profibus, Foundation Fieldbus en HART.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.