Clamp-On flowmeter voor het meten van stoom

Clamp-On flowmeter

De enige Clamp-On flowmeter voor het meten van stoom ter wereld: FLUXUS ST

Met de Clamp-On flowmeter FLUXUS ST is nu voor het eerst een opspanstoommeting van de stoom beschikbaar – want FLEXIM blijft de grenzen verleggen en de norm bepalen.

De Clamp-On flowmeter FLUXUS ST meet de stoomstroom niet-invasief van buitenaf. De niet-invasieve meting van het stoomdebiet betekent meten zonder onderbreking van de werking en de toevoer. Omdat de ultrasone transducers eenvoudigweg aan de buitenzijde van de pijp worden gemonteerd, vergt het slechts een minimale installatie-inspanning en geen opening van de pijpleiding.

De akoestische meetmethode blijkt indrukwekkend te zijn met zijn uitzonderlijk hoge meetdynamiek, is zeer gevoelig, zelfs bij zeer lage stroomsnelheden en functioneert onafhankelijk van de stroomrichting. Door dit grote stromingsbereik (stromingssnelheden van 0,01 m/s tot 60 m/s) is het niet nodig om de buisdiameter te verkleinen om de vereiste minimale stromingssnelheid van een inline-meter te realiseren. Bovendien veroorzaakt de niet-invasieve meting geen drukverlies. De montage van de transducers kan volledig geïsoleerd worden om eventuele warmteverliezen voor het milieu te beperken.

Met deze Clamp-On flowmeter is het voor het eerst ooit mogelijk om alle stoomverbruik op te vangen, van zeer lage tot zeer hoge stroomsnelheden met een meter.

Volledig onderhoudsvrij

Niet-invasieve stoomdebietmeting betekent ook meten zonder direct contact met het medium dat in de pijp stroomt. FLUXUS ST heeft geen bewegende delen. Daarom is FLUXUS ST niet onderhevig aan slijtage en heeft het geen onderhoud nodig.

De Clamp-On flowmeter meet het volume en de massastroom van verzadigde en oververhitte stoom bij temperaturen tot 180 °C. Het clamp-on ultrasound systeem is verkrijgbaar als draagbare en stationaire meter.

Multifunctioneel hoog- en multifunctioneel meetgereedschap

De FLUXUS G601 ST is de nieuwe state-of-the-art draagbare flow- en energiemeter voor alle flow- en energietoepassingen in de industrie.

Naast de niet-invasieve stoommeting is de FLUXUS G601 ST ook de voorkeursmeter voor het meten van de vloeistof-, gas- en persluchtstroom en de energiestroom in verwarmings- of koeltoepassingen. Dit alles gecombineerd in één zender.

Dit maakt de FLUXUS G601 ST het perfecte instrument voor energiebeheer en -onderhoud, aangezien er slechts één meetsysteem nodig is voor alle stromingstoepassingen.

100% procesbeschikbaarheid is gegarandeerd bij gebruik van een FLEXIM-oplossing – de installatie van een FLUXUS G601 ST kan binnen 2 uur op de hete pijp worden uitgevoerd.

FLUXUS G601 ST voordelen

  • Betrouwbare en niet-invasieve stoommeting
  • Multifunctioneel – Het meten van vloeistoffen, gas, perslucht en thermische energiestromen.
  • Het ideale meettoestel voor complete energie-efficiëntie-taken (bijv. volgens ISO 50001).
  • Niet-invasieve meting voor nauwkeurige bidirectionele, hoogdynamische perslucht-, gas-, vloeistof- en thermische energiestromen
  • Draagbare, eenvoudig te gebruiken flowzender met 2 flowkanalen, meerdere in-/uitgangen en een geïntegreerde datalogger met seriële interface.
  • Automatisch laden van kalibratiegegevens en transducerdetectie, waardoor de insteltijden worden verkort en nauwkeurige, op lange termijn stabiele resultaten worden verkregen.
  • Li-Ion-batterij die tot 25 uur autonome meetwerking biedt
  • Bewezen clamp-on technologie, stof- en vochtbestendige transductoren
  • Sonde voor wanddiktemeting beschikbaar

Meer informatie over deze Clamp-On flowmeter

Zie ook meer nieuwsberichten over flow

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie