Bosch Rexroth investeert in BRUSA HyPower

BRUSA HyPower

Bosch Rexroth AG heeft een minderheidsaandeel verworven in BRUSA HyPower AG en wil de samenwerking op de off-highway markt intensiveren. Met de BRUSA HyPower-producten breidt Bosch Rexroth het eLION-productportfolio voor de elektrificatie van off-highway voertuigen uit en stelt het klanten in staat om snel en eenvoudig elektrische aandrijfconcepten te implementeren. Dit betekent dat mobiele machines die worden gebruikt in de bouw, landbouw, logistiek en in gemeentelijke diensten kunnen werken zonder lokale emissies te genereren – waardoor ze milieuvriendelijker en stiller zijn. Bosch Rexroth verwierf de overeenkomstige aandelen in BRUSA HyPower op 4 juli 2022. Beide partijen zijn overeengekomen het bedrag van de investering vertrouwelijk te houden.

Een aanzienlijk deel van de CO2-uitstoot wordt gegenereerd tijdens werkzaamheden op bouwterreinen, in havens of in de mijnbouw. Op dit gebied werkt Bosch Rexroth aan de elektrificatie van mobiel materieel. Bosch Rexroth biedt met de eLION-serie een omvangrijk portfolio van componenten voor elektrificatie ter ondersteuning en bevordering van de elektrificatie van off-highway-materieel. Het eLION-gamma omvat minstens 80 motorvarianten, geschaald volgens vermogen en grootte, overeenkomstige reductoren, omvormers, softwareoplossingen en ultramoderne hydrauliek. In de toekomst zullen de DC/DC omvormers en opladers van BRUSA HyPower de perfecte aanvulling vormen op dit brede gamma.

“De trend naar duurzame, lokaal emissieloze mobiele machines opent goede groeimogelijkheden voor onze business. Ongeveer 30 procent van de off-highway toepassingen zal tegen 2030 geëlektrificeerd zijn – met ons gezamenlijke aanbod richten we ons op een extra marktvolume van ongeveer 1,5 miljard euro”, aldus Thomas Donato, lid van de Raad van Bestuur van Bosch Rexroth AG en verantwoordelijk voor de productdivisie Mobile Hydraulics. “Bosch Rexroth heeft het breedste aanbod in de off-highway met componenten, die optimaal op elkaar zijn afgestemd. Hiermee willen we het rijden en werken met mobiele machines verder optimaliseren. Daarom is BRUSA HyPower voor ons een belangrijke partner.”

Ming Jiang, voorzitter van de Raad van Bestuur van BRUSA HyPower, vult aan: “Door onze samenwerking zullen we beter aan de behoeften van de klant kunnen voldoen en de ontwikkelingstijden kunnen verkorten. Onze opladers en DC/DC-omvormers zijn qua functionaliteit en werking naadloos geïntegreerd in het productassortiment van Rexroth. Bovendien bestrijken we een breed scala aan toepassingen, waar de fabrikanten van off-highway machines hun voordeel mee kunnen doen.”

Sinds 1985 ontwikkelt BRUSA hoogwaardige componenten voor elektrisch aangedreven voertuigen, uitsluitend voor civiele toepassingen. BRUSA HyPower AG, dat in 2021 werd afgesplitst, telt momenteel ongeveer 220 medewerkers en is gespecialiseerd in systemen voor de omzetting van elektrische energie. Voor Bosch Rexroth zal de Zwitserse onderneming nieuwe producten ontwikkelen en produceren met de hoogste efficiëntie en robuustheid voor gebruik in mobiele machines.

Als onderdeel van de transactie hebben twee gerenommeerde financiële investeerders ook minderheidsbelangen in BRUSA HyPower verworven.

Meer informatie bij Bosch Rexroth

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie