BLM GROUP zet verder in op 3D lasersnijden

BLM GROUP

De Italiaanse fabrikant BLM GROUP, die de afgelopen 20 jaar met haar BLM Adige een groot marktaandeel op het gebied van buislasersnijden heeft opgebouwd, bouwt met de ontwikkeling van 3D lasersnijcellen haar expertise op dit gebied verder uit naar het snijden van 3D gevormde producten.

BLM GROUP stelt zich ten doel innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor conventionele bewerkingsprocessen en daarmee een grote productiviteitswinst mogelijk te maken. Naast het snijden van buis-, profiel- en kokermateriaal, zet BLM GROUP verder in de ontwikkeling van het lasersnijden van gaten en snijden van contouren in drie dimensionale werkstukken zoals gebogen, hydrogevormde, gegoten, geëxtrudeerde, platte en gestanste buizen. In de praktijk wordt dit type werkstukken nog conventioneel bewerkt middels zagen, frezen, stanzen, boren en ontbramen. Dat betekent een procesgang langs meerdere machines en hoge kosten voor handling, logistiek, tooling en nabewerking. Bij de 3D lasersnijcellen die BLM GROUP heeft ontwikkeld, neemt de fiberlaser de rol van deze bewerkingen over.

Het leveringsprogramma van BLM GROUP kent inmiddels meerdere typen 3D lasersnijcellen, (LT Free en LT 360) waarbij de werkstukken op een vaste tafel worden opgespannen of door een robot worden gepositioneerd. BLM zet hier dezelfde Active Tools uit de buislasertechnologie in, zoals Active Speed, dynamische focusinstelling (Active Focus) en automatische piercing (Active Piercing). De 3D lasersnijcellen worden offline geprogrammeerd met ARTCUT-software dat 3D bestanden importeert en gebruiksvriendelijke programmering mogelijk maakt, voor zowel de opspanmallen als de gehele cel.

Omdat met de 3D lasersnijcellen meerdere productiestappen worden vervangen, biedt BLM GROUP met deze innovatieve ontwikkeling een aanzienlijke productiviteitsstijging en kunnen tussenvoorraden vervallen. Alle werkstukken worden gegarandeerd met dezelfde hoge nauwkeurigheid bewerkt en het proces is bovendien veilig en botsingsvrij.

Toepassingen zijn ondermeer te vinden in producten voor de automotive en motorfietsenindustrie, fitness apparatuur, huishoudelijke apparatuur, stalen meubilair, enz. Ook tijdens de vakbeurs Tube & Wire zal BLM GROUP haar 3D lasersnijcellen presenteren.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.