Bedrijfsstructuur Hitma verandert vanaf 2023

ATAL Businessmodel

Per 1 januari 2023 vormen Hitma UltraPure B.V. en Hitma Instrumentatie B.V. één bedrijf onder de naam Hitma B.V. Daarnaast worden vanaf die datum óók de zusterorganisaties ATAL B.V. en MW Instruments B.V. onderdeel van Hitma B.V. Door de fusie bundelen de bedrijfsonderdelen hun expertises met als doel het productenpakket en de dienstverlening verder te optimaliseren.

Technische vraagstukken

Voor klanten van de verschillende bedrijven zal er niet veel veranderen. Als vanouds kunnen ze bij hun vaste contactpersonen terecht met technische (proces)vraagstukken. Het Hitma-assortiment blijft ingedeeld in 10 disciplines, aangevuld met de producten en diensten van ATAL en MW Instruments.

ATAL

Hitma-afdeling ATAL richt zich na de fusie op de online verkoop van standalone (CO2-)meters en loggers via de webshop. De overige ATAL-producten, zoals instrumenten gekoppeld aan het online dataregistratiesysteem Online Sensor, worden verkocht via de Hitma-discipline ‘Dataregistratie’.

MW Instruments

Onder de handelsnaam MW Instruments worden handmeetapparatuur en gasdetectiesystemen (toegepast in de koeltechniek en ketelruimtes) verkocht en reparaties en kalibraties uitgevoerd.

Vestigingen

Het hoofdkantoor van de Hitma B.V. is gevestigd in Uithoorn. In Uithoorn beschikt het bedrijf ook over een magazijn, filtratielaboratorium en serviceafdeling. De Belgische markt wordt bediend vanuit het kantoor in Antwerpen.

De ATAL-webshop wordt beheerd door het team met standplaats Purmerend. Vanuit Almere vindt de verkoop van handmeters en gasdetectie-instrumenten plaats. MW Instruments blijft merkonafhankelijk kalibreren en servicewerkzaamheden uitvoeren.

Over Hitma

Hitma is een technische handelsmaatschappij. Sinds 1926 biedt het bedrijf producten en service voor o.a. de procesindustrie, farmacie, olie- en gaswinning, energiebedrijven, high tech-sector, ziekenhuizen en de installatiebranche. Bij Hitma werken technische specialisten die bedrijfsprocessen en knelpunten begrijpen en hiervoor maatoplossingen verzorgen.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie