Automatisering expert Sigmatek viert haar 35e verjaardag

Automatisering expert

Het succesverhaal van SIGMATEK begon in 1988 toen Andreas Melkus, Theodor Kusejko en Marianne Kusejko de stap naar onafhankelijkheid waagden. Automatisering expert SIGMATEK werd opgericht en een modern besturingssysteem voor machinebouw en robotica werd gelanceerd. 35 jaar later is het in Salzburg gevestigde familiebedrijf uitgegroeid tot een gevestigde speler in de industrie die wereldwijd complete automatiseringssystemen levert. Het productassortiment omvat besturingen, I/O’s, visualisatie, aandrijftechniek en safety in een innovatief object georiënteerd engineeringplatform.

Toegewijd partnership

De automatisering expert uit Salzburg begeleidt haar klanten bij alle aspecten van automatisering. Van conceptcreatie en projectplanning tot aan het einde van de product life cycle. “We zijn toegewijd aan het creëren van modulaire, state-of-the-art automatiseringsoplossingen, het opbouwen van nauwe partnerschappen en zijn trots op onze branche specifieke technische knowhow en uitgebreide klantenondersteuning. Daar komt nog eens onze bereidheid bij om klant specifieke hardware te ontwikkelen”, vat managing director Alexander Melkus het DNA van SIGMATEK samen. “Deze holistische kijk op het machineproces maakt het mogelijk om de time-to-market duurzaam te verkorten, samen met de engineeringkosten voor het ontwikkelen van nieuwe machines. En dat is wat onze klanten waarderen.”

Flexibiliteit van automatisering expert SIGMATEK houdt je scherp

De uitdagende jaren van Covid 19, tekorten aan componenten en knelpunten in de toeleveringsketen bewezen het belang van een hoog percentage interne productie en van nauwe samenwerking met klanten, leveranciers en werknemers. “Als er een crisis is, gaat het om het vinden van oplossingen. Ons team staat altijd klaar om net dat stapje extra te zetten voor de klant. We hebben er de afgelopen jaren alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we aan onze relaties konden leveren. “De inkoopafdeling vond manieren om de benodigde onderdelen te vinden. R&D voerde productherontwerpen uit. Productie produceerde kleinere partijgroottes. De verkoopafdeling bleef op de hoogte van de klantcommunicatie en ondersteunde elkaar bij elke stap,” zegt Alexander Melkus trots.

Vanuit gewaardeerde locatie in Salzburg

Automatisering expert SIGMATEK is gevestigd in Lamprechtshausen, vlakbij Salzburg. Hier worden de state-of-the-art componenten gecreëerd in hard- en software. “SIGMATEK is één van de weinige Europese middelgrote bedrijven die complete automatiseringssystemen ontwikkelt en nog steeds in Europa produceert”, zegt managing director Marianne Kusejko. Het hightech bedrijf in Salzburg breidt en moderniseert momenteel zijn productie- en magazijncapaciteiten. Het bedrijf is nog steeds volledig in familiebeheer. Het heeft ongeveer 400 medewerkers in dienst in de provincie Salzburg en nog eens 100 op 10 andere locaties. De automatisering expert is wereldwijd vertegenwoordigd door verkooppartners. “SIGMATEK is geworteld in Salzburg. Van hieruit worden onze oplossingen aan de wereld geleverd. We zetten ons in om doelgericht en toch duurzaam te groeien. Succes op lange termijn is voor ons belangrijker dan rendement op korte termijn”, bevestigt Marianne Kusejko.

De toekomst ligt in verandering

“In een tijd waarin veel dingen niet voorspelbaar of te plannen zijn, is flexibel reageren een succesfactor waarin we uitblinken”, zegt Alexander Melkus. Het verminderen van de complexiteit van automatiserings-toepassingen en de continue technologische ontwikkeling van het productportfolio, blijft de komende jaren de focus van deze specialist op het gebied van industriële automatisering.

Meer informatie bij SigmaControl

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie