automatica vakbeurs gaat niet door

automatica vakbeurs

automatica beurs vindt dit jaar niet plaats – nieuw format voor 2021 in ontwikkeling

De automatica vakbeurs zal dit jaar niet plaatsvinden vanwege de huidige reisbeperkingen in Europa in verband met de coronaviruspandemie, die steeds strenger worden. Deze beslissing is genomen door de Messe München in overleg en nauwe coördinatie met de conceptuele sponsor VDMA Robotics + Automatisering en de Automatica Adviesraad. In samenspraak met de industrie ontwikkelt de Messe München nu een compact nieuw in-persoonsevenement voor medio 2021, dat zal worden aangepast aan de specifieke omstandigheden in tijden van het coronavirus. Daarnaast breidt automatica haar digitale aanbod verder uit.

In maart heeft Messe München besloten om in overleg met de VDMA Robotics + Automation Association de beursdatum van vakbeurs automatica te verschuiven van juni naar december. De Messe München had alles in het werk gesteld om een veilige in-persoonsexpositie te waarborgen door het evenement uit te stellen tot de laatst mogelijke datum van het jaar en een uitgebreid beschermings- en hygiëneprotocol op te stellen. De huidige ontwikkelingen maken het echter absoluut noodzakelijk om deze plannen te heroverwegen.

Door het toenemende aantal infecties zijn de afgelopen weken voor steeds meer Europese landen en regio’s reisbeperkingen opgelegd. Ook de reissituatie buiten Europa is nauwelijks verbeterd. Bovendien hebben veel Duitse en internationale bedrijven interne reisverboden uitgevaardigd. Hierdoor vrezen de meeste exposanten dat slechts een klein deel van de oorspronkelijk verwachte bezoekers zal komen. Om deze reden overwegen zij niet langer deel te nemen aan de vakbeurs automatica. Onder deze omstandigheden, die waarschijnlijk niet zullen verbeteren, kan automatica 2020 zijn taak om vraag en aanbod bij elkaar te brengen niet vervullen. Het vasthouden van de automaat in december van dit jaar zou op de lange termijn blijvende schade aan de beurs veroorzaken.

Falk Senger, directeur Messe München, over de beslissing: “Een beurs gedijt op zijn deelnemers. Te veel van onze exposanten en bezoekers hadden echter niet naar München kunnen komen vanwege reisbeperkingen. Daarom hebben we uiteindelijk de automaat 2020 moeten annuleren. Deze situatie maakt het des te belangrijker om nu vooruit te kijken. We werken hard aan een nieuw aanbod om de sector samen te brengen en vooruit te helpen.

“De oorspronkelijke beslissing om automatica uit te stellen was correct. Aangezien de externe omstandigheden de laatste tijd echter sterk zijn verslechterd, is een herbeoordeling van de situatie essentieel. We zijn blij dat Messe München flexibel heeft gereageerd en nu samen met de industrie nieuwe wegen inslaat”, bevestigt Patrick Schwarzkopf, Managing Director van VDMA Robotics + Automation.

Nieuw beursformaat voor de zomer van 2021 in ontwikkeling

De behoefte van de industrie aan persoonlijk contact, uitwisseling en presentatiemogelijkheden is sterker dan ooit. Daarom werkt de Messe München nu samen met exposanten aan een nieuw persoonlijk evenement met digitale elementen, aangepast aan de omstandigheden in tijden van het coronavirus. Het nieuwe evenement is opgevat als een compacte ‘beurs voor de beurs’ voor de vroege zomer van 2021 en moet een aanvulling worden op de automatisering. Gedetailleerde informatie hierover volgt binnenkort.

“We hebben automatica tot het einde toe gehandhaafd. Maar de huidige ontwikkelingen op het gebied van infecties maken het organiseren van een succesvolle wereldtentoonstelling onmogelijk en zouden de aspiratie en het imago van de beurs hebben geschaad. Daarom zullen we onze planningsinspanningen nu richten op een nieuw evenement volgende zomer om de tijdskloof naar automatica 2022 te overbruggen, zodat de industrie de nodige positieve impulsen krijgt”, zegt Wilfried Eberhardt, voorzitter van de adviesraad voor automatica en Chief Marketing Officer van KUKA AG.

Uitbreiding van het digitale aanbod

Daarnaast breidt Automatica haar digitale aanbod uit en biedt daarmee extra uitwisselingsmogelijkheden en oriënterende kennis. In de nieuwe online evenementenreeks “Let’s talk by automatica”, bijvoorbeeld, kijken experts van topklasse, leveranciers en gebruikers regelmatig naar actuele vraagstukken en trends in de robotica en automatisering. Daarnaast zijn er plannen zoals het aanbieden van essentiële onderdelen van het ondersteunende programma, dat oorspronkelijk gepland was voor de decembertentoonstelling, in een virtuele omgeving. Het International Symposium on Robotics (ISR) zou hier een goed voorbeeld van zijn. Details volgen in de komende weken.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie