Virtual Reality voor bedrijfstrainingen in industrie

Virtual Reality VR

Opleidingsinstituut Cbt lanceert Virtual Reality voor bedrijfstrainingen in industrie

Voor professionals in de industrie is het volgen van veiligheidstrainingen tijdens de coronacrisis een stuk moeilijker geworden. Cbt – resultaat uit opleiden – speelt hierop in door als eerste opleider in ons land Virtual Reality als onderdeel van de NEN 3140 training aan te bieden. Hierdoor kunnen trainingen die anders zouden worden afgelast tóch doorgaan.

Trainen op het gebied van veiligheid gaat niet alleen om theorie en het certificaat. Het gaat om daadwerkelijk veilig kunnen werken in de praktijk en het vertonen van veilig gedrag op de werkvloer. De coronacrisis maakt dit extra moeilijk. Cbt is samen met diverse specialisten op zoek gegaan naar een nieuwe, veilige manier van opleiden die past bij deze tijd. Dat is Virtual Reality geworden.

Simuleren van werkelijkheid

Hiermee kunnen situaties in de fabriek levensecht nagespeeld. Met Virtual Reality worden de deelnemers uitgedaagd om in een virtuele realiteit werkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het vervangen van mespatronen in een klapscheider. Op deze manier kunnen de medewerkers hun opgedane kennis in verschillende situaties toepassen en wordt veilig gedrag gestimuleerd.

Virtual Reality vaker toegepast

Cbt zet Virtual Reality al twee maanden in tijdens de NEN 3140 VOP trainingen. Vanaf maart is deze technologie ook beschikbaar voor de NEN 3140 VP trainingen. Deze cursus is onder meer bedoeld voor mensen die elektrotechnische werkzaamheden uitvoeren bij hoogspanning installaties. Daarnaast is Cbt bezig om VR te implementeren in andere trainingen zoals BHV.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie