Nieuwe lagerhuizen en klantspecifieke rollagers

lagerhuizen

Nieuwe lagerhuizen en klantspecifieke rollagers getoond door NSK op Agritechnica 2019

Op Agritechnica 2019 toont NSK nieuwe lagerhuizen voor de bouw van een nieuwe rollager die specifiek voor gebruik in landbouwmachines ontwikkeld werden. Deze lijn omvat de robuuste lagers van de nieuwe J-Line serie, de kant-en-klare Agri Disc Hub behuizingen voor grondbewerkingsmachines en tal van andere voorbeelden van aangepaste rollagers die ontwikkeld werden in samenwerking met OEM´s uit de landbouwsector.

Landbouw is traditioneel één van de kernsectoren van NSK. Rollagers die worden gebruikt in deze toepassingen worden blootgesteld aan extreme stress, waarbij stof, vocht, corrosieve meststoffen en hoge mechanische belastingen schering en inslag zijn. De lagers die NSK voor deze sector levert zijn het product van tientallen jaren kennis en ervaring.

Op deze editie van Agritechnica staat de J-Line-serie in de schijnwerpers, een gamma dat eerder in 2019 werd geïntroduceerd. Deze Self-Lube® lagerblokken voldoen aan de JIS (Japanese Industrial Standard) en zijn verkrijgbaar in de zes meest voorkomende behuizingstypen met boordiameters van 12 tot 90 mm. Door hun robuuste constructie en uitstekende afdichtingseigenschappen worden J-Line lagers door een toenemend aantal fabrikanten van landbouwmachines gebruikt.

Hoekcontactkogellagers

Een ander hoogtepunt op de beurs zijn de NSK Agri Disc Hubs. Dit zijn dubbelrijige hoekcontactkogellagers met een opgedeelde binnenring die hoge axiale en draaikrachten kan absorberen. De Agri Disc Hubs zijn voorzien van een kant-en-klare, robuuste behuizing met klantspecifieke aansluitmaten en speciale afdichtingen om de zware werkomstandigheden te weerstaan. Het belangrijkste toepassingsgebied is machines voor grondbewerking, zoals korte schijveneggen, maar ook zaai- en bemestingsmachines.

Daarnaast zal NSK op de beurs ook haar productiemogelijkheden voorstellen. De NSK-fabriek in Munderkingen, Duitsland, bestaat reeds sinds 1954, toen een toonaangevende fabrikant van landbouwmachines waar ze rollagers produceren. Na de overname van de fabriek door NSK in 1990 werden flexibele productievormen ingevoerd. Die maken het mogelijk om zeer kleine series klantspecifieke rollagers met een hoog rendement te produceren. Op de beurs zal een voorbeeld van deze speciale lagers te zien zijn.

Op de stand zullen ook machines met lagers van NSK en tentoonstellingen te zien zijn die de nadruk leggen op de montage van de lagers in bijvoorbeeld korte schijveneggen.

NSK op Agritechnica: Hal 15, stand E44.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie