De nieuwe MA6 lineaire actuator van AXIS & Stuifmeel

Lineaire actuator

AXIS & Stuifmeel, een toonaangevend leverancier van technologische oplossingen voor de machinebouw, introduceert met trots de MA6 Series lineaire actuator, een innovatief product van TiMOTION. Dankzij hun unieke ontwerp bieden de actuatoren uit de MA6-serie een ongeëvenaarde duurzaamheid.

Lineaire actuator met IP69K

Een van de opvallendste kenmerken van de MA6 actuatoren is de hoge mate van bescherming (IP69K). Dit betekent dat de lineaire actuator bestand is tegen hogedruk waterstralen en beschermd is tegen het binnendringen van stof en andere vaste verontreinigingen. Hierdoor zijn deze actuatoren geschikt voor toepassing in veeleisende omgevingen die hoge eisen stellen aan belasting en duurzaamheid. Of het nu gaat om landbouwmachines, commerciële toepassingen of industriële machines zoals maaidorsers, balenpersers, materiaalbehandelingsapparatuur of stalventilatiesystemen, een actuator uit de MA6 Series is een betrouwbare keuze.

Met een maximale belasting van 8.000 N (duwen/trekken) biedt de MA6 Series aanzienlijke kracht en robuustheid. De actuatoren kunnen aan de specifieke toepassingseisen van de gebruiker worden aangepast door middel van diverse feedbackopties, waaronder Hall-sensoren, mechanische potentiometers en instelbare Reed-schakelaars. Deze functies zorgen voor verbeterde controle en nauwkeurigheid van de beweging. Het totaalpakket maakt de actuator een uitstekend alternatief voor hydraulische of pneumatische actuatoren.

Snelheid

De MA6 Series lineaire actuator biedt een maximale snelheid van 6,2 mm/s bij volle belasting. Onbelast haalt hij 64 mm/s. De slaglengte ligt tussen 25 en 1000 mm. Het bedrijfstemperatuurbereik varieert van -40˚C tot +85˚C. Bij vol vermogen werkt het tussen +5°C en +45°C. Door zijn robuuste ontwerp presteert de MA6-serie langdurig, ook onder zware omstandigheden.

Bij de lancering van de MA6 Series lineaire actuator zei Perry Eijhout, directeur van AXIS & Stuifmeel: “Hiermee breiden we ons productaanbod uit. We bieden klanten een kwalitatieve oplossing voor zware toepassingen. De MA6 Series staat voor duurzaamheid en betrouwbaarheid, een sterke aanvulling op ons assortiment.”

Kenmerken MA6 Series lineaire actuator

Max. belasting: 8.000 N (duwen/trekken)
Maximale snelheid bij maximale belasting: 6.2mm/s
Maximale snelheid in onbelaste toestand: 64mm/s
IP klasse: tot IP69K
Slag: 25~1000mm
Ingetrokken lengte: ≥ Slag + 162mm
Uitgangssignalen: Hall sensor(en), mechanische potentiometer, verstelbare Reed-schakelaar
Motorspanning: 12/24V DC; 12/24V DC (PTC)
Bedrijfstemperatuurbereik: -40˚C~ +85˚C
Temperatuurbereik op vol vermogen: +5°C~+45°C
Handmatige functie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie