Lancering van de NMP 820 micro membraanpomp

Membraanpomp

In het landschap van technische toepassingen is het verminderen van geluids- en trillingsniveaus vaak een belangrijke prioriteit. Hier speelt de NMP 820 micro membraanpomp op in, een hoogwaardige oplossing die stille prestaties levert zonder aan efficiëntie in te boeten.

Deze krachtige membraanpomp kenmerkt zich door een indrukwekkende verhouding tussen omvang en prestaties. Ondanks zijn compacte formaat, biedt de NMP 820 een vrije stroom van maar liefst 2,1 liter per minuut. Bovendien kan deze stille werker omgaan met drukwaarden tot 1,3 bar relatief en een vacuüm tot 300 mbar absoluut genereren. Dit zijn cijfers die er niet om liegen en die de veelzijdigheid van de NMP 820 onderschrijven.

Koppeling membraanpomp voor meer capaciteit

Mocht je behoefte hebben aan nog meer capaciteit, dan biedt de membraanpomp de mogelijkheid om een tweede pompkop toe te voegen. Hiermee wordt de capaciteit verhoogd tot een indrukwekkende 3,6 liter per minuut, en kan zelfs een maximaal vacuüm van 100 mbar absoluut worden bereikt. Dit maakt de NMP 820 niet alleen efficiënt, maar ook schaalbaar naar jouw specifieke behoeften.

Het zit hem echter niet alleen in de cijfers. De NMP 820 membraanpomp onderscheidt zich ook door zijn doordachte ontwerp, dat zorgt voor uitzonderlijk lage geluids- en trillingsemissies. Dit maakt de pomp uiterst veelzijdig en bij uitstek geschikt voor een scala aan toepassingen. Of het nu gaat om draagbare medische apparatuur, point-of-care diagnostiek, emissiebewaking, brandstofcel- of inkjetsystemen, de NMP 820 kan overal ingezet worden waar een stille, trillingsarme werking van groot belang is.

Voor installatiegemak wordt er een standaard montageplaat meegeleverd. Ook is er een optie voor een 4-draads borstelloze motor, wat de mogelijkheid van PWM-pompregeling biedt. Zo zie je maar, de NMP 820 is niet zomaar een membraanpomp. Met zijn unieke combinatie van kracht, efficiëntie, en stilte, biedt het een innovatieve oplossing die aansluit op de technische uitdagingen van vandaag.

Meer informatie bij KNF Verder

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.