Semiotic Labs en Scheider Electric gaan samenwerken

Semiotic Labs en Scheider Electric

Semiotic Labs, een leider in predictief onderhoud en Schneider Electric, de leider in digitale transformatie van energiebeheer en industriele automatisering, hebben vandaag een samenwerkingsovereenkomst aangekondigd.

De partijen zijn overeengekomen om gezamenlijk een gecombineerde oplossing van EcoStruxure Asset Advisor en SAM4 te verkopen, waarmee Schneider’s service aanbod wordt uitgebreid om nu de digitale bewaking te ondersteunen van roterende apparatuur, waaronder inductiemotoren, pompen, transportbanden en compressoren.

SAM4 is een voorspellende onderhoudsoplossing voor kritische wisselstroommotoren en roterende activa. Met behulp van elektrische golfvormanalyse voorspelt SAM4 toekomstige storingen tot maanden van tevoren, waardoor onderhoudsteams de tijd krijgen om potentiële storingen op te lossen voordat deze zich voordoen. SAM4 is nauwkeuriger dan traditionele op trillingen gebaseerde voorspellende onderhoudsoplossingen omdat het elektrische golfvormen analyseert, en niet de trillingsgegevens. De natuurlijke aansluiting op Schneider Electric’s monitoringoplossingen voor elektrische apparatuur hielp om de overeenkomst te vergemakkelijken.

  • Het gezamenlijke aanbod zal EcoStruxure Asset Advisor-klanten van de twee belangrijkste voordelen voorzien:
    Robuuste betrouwbaarheid van de activa. De bewezen nauwkeurigheid van SAM4 op het gebied van foutdetectie en de betrouwbare expertise van Schneider Electric op het gebied van asset monitoring zullen worden gecombineerd om klanten te helpen de ongeplande stilstand van kritieke productiemiddelen tot een minimum te beperken.
  • Waardevolle digitale transformatie. SAM4 maakt gebruik van geavanceerde algoritmes voor machine-leren om een innovatieve, datagestuurde oplossing voor voorspellend onderhoud te bieden die de efficiëntie en effectiviteit van het asset management zal verbeteren.

Simon Jagers, oprichter van Semiotic Labs: “Onze samenwerking met Schneider Electric betekent een nieuwe fase in de groei van ons bedrijf. De combinatie van onze technologie en Schneider Electric’s domein expertise en support organisatie biedt toegevoegde waarde voor onze klanten, inclusief de mogelijkheid om SAM4 op wereldwijde schaal te implementeren en te ondersteunen”.

Over Schneider Electric

Bij Schneider geloven we dat toegang tot energie en digitaal een fundamenteel mensenrecht is. We stellen iedereen in staat om meer te doen met minder, zodat het leven overal, voor iedereen en op elk moment aanstaat. Wij bieden digitale energie- en automatiseringsoplossingen voor efficiëntie en duurzaamheid. We combineren toonaangevende energietechnologieën, real-time automatisering, software en diensten tot geïntegreerde oplossingen voor woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en industrieën. Wij zijn toegewijd om de oneindige mogelijkheden van een open, wereldwijde, innovatieve gemeenschap te ontketenen, die gepassioneerd is door onze betekenisvolle, inclusieve en Empowered waarden.

Over Semiotische Labs

Semiotic Labs is in 2015 opgericht met als doel het onderhoud 100% voorspelbaar te maken. Vanuit Leiden werken 24 Leidse datawetenschappers, softwareontwikkelaars en technische specialisten aan SAM4 – de voorspellende onderhoudsoplossing voor wisselstroommotoren en roterende apparatuur. Semiotic Labs is actief in diverse industrieën en werkt samen met klanten als Vopak, Nouryon, ArcelorMittal, Tata Steel, Schiphol en Engie.

Meer informatie

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie