Yokogawa krijgt opdracht voor besturingssysteem en integratieservice

Besturingssysteem

Yokogawa kondigt aan dat haar dochteronderneming, PT Yokogawa Indonesia, een order heeft ontvangen van PT Pertamina Geothermal Energy (PGE), een overheidsbedrijf in Indonesië, voor het vervangen van het bestaande besturingssysteem voor het Steamfield Above Ground System (SAGS) in de Lahendong geothermische energiecentrale in de provincie Noord-Sulawesi.

De energiecentrale Lahendong wordt aangedreven door zes generatoren (1-6) en kan 120MW elektriciteit leveren, waarmee het een van de grootste geothermische energiecentrales in Indonesië is. In dit project zal Yokogawa het CENTUMTM VP geïntegreerde productiecontrolesysteem en een groot aantal draadloze transmitters, druktransmitters en flowmeters leveren voor de SAGS van de eenheden 1-4. Naast de levering van het besturingssysteem en veldinstrumenten zal het bedrijf ook de engineering, de installatie, de inbedrijfstelling en de training van de operators verzorgen, en toezicht houden op de integratie van de systemen.

Wanneer Yokogawa het werk aan dit project heeft voltooid, zullen zowel de SAGS als de stroomgeneratoren van de eenheden 1-4 van de centrale worden bestuurd door Yokogawa systemen. Het nieuwe geïntegreerde systeem zal in de toekomst mogelijk de toepassing van industriële internet-toepassingen mogelijk maken, waardoor de productiviteit en efficiëntie verder wordt verbeterd.

Geothermische energiecentrales kunnen het hele jaar door een stabiele elektriciteitsvoorziening genereren omdat ze niet afhankelijk zijn van de weersomstandigheden. Aangezien er bovengronds geen brandstoffen worden verbrand en er slechts minimale hoeveelheden kooldioxide vrijkomen, zijn ze bovendien milieuvriendelijk. PGE is het snelst groeiende geothermische bedrijf in Indonesië, met 88% van de geïnstalleerde geothermische capaciteit van Indonesië in de werkgebieden van PGE. De regering neemt diverse initiatieven om de ontwikkeling van geothermische energie te ondersteunen en streeft ernaar de geïnstalleerde geothermische opwekkingscapaciteit van het land te verhogen van de huidige 2100MW tot 8000MW in 2030.

De apparatuur die in geothermische energiecentrales wordt gebruikt, moet robuust zijn en kunnen werken in de aanwezigheid van corrosieve stoffen en gassen. Voor dergelijke toepassingen levert Yokogawa uiterst betrouwbare besturingssystemen en instrumenten voor het op afstand bewaken, diagnosticeren en afstellen van apparatuur in het veld.

Koji Nakaoka, vice-president van Yokogawa en verantwoordelijk voor de wereldwijde verkoop en industriële marketing: “In de regio Azië-Stille Oceaan heeft Yokogawa deelgenomen aan tientallen projecten voor geothermische energieopwekking en we zijn verheugd om opnieuw samen te werken met PGE. De implementatie van ons besturingssysteem voor de SAGS zal een naadloze integratie met de energieopwekkingseenheden mogelijk maken en een betrouwbaardere werking garanderen. Het geothermische potentieel in Indonesië is nog steeds groot, dus we hopen dat we door middel van dergelijke projecten geothermische energie kunnen blijven benutten als hernieuwbare energiebron.”

Om Yokogawa’s streven naar duurzaamheid te realiseren, heeft het bedrijf drie doelen gesteld: het bereiken van een nul-uitstoot, het waarborgen van het welzijn van iedereen, en het maken van een overgang naar een circulaire economie tegen 2050. Nul-uitstoot kan worden bereikt door de introductie van hernieuwbare energie en efficiënt gebruik van energie. De onderneming is onlangs voor haar inspanningen op dit gebied erkend door de wereldwijde non-profitorganisatie CDP, die haar een plaats heeft gegeven op de prestigieuze A-lijst voor zowel klimaatverandering als waterzekerheid.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.