wire en Tube 2024: spannend programma met aantrekkelijke mix van lezingen, informatiesessies, eco- en high potential trails

wire & Tube

Met zo’n 2.600 exposanten op een netto tentoonstellingsoppervlakte van meer dan 119.000 vierkante meter werpen wire & Tube 2024 grote schaduwen vooruit. Voor het eerst worden de innovaties van de spelers in de branche in de beurshallen door een uitgebreid, op de markt afgestemd programma ondersteund – en dat gedurende alle vijf beursdagen!

Première voor de wire & Tube BME inkopersdag op maandag 15 april op het Forum Podium van hal 1 A47. Alles over supply chain-wetgeving, inkoop en logistiek, transparant gepresenteerd door de Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik.

wire & Tube Convention 2024: Green Steel

Op dinsdag vindt op dezelfde locatie de wire & Tube Convention 2024 plaats. Dit event biedt zeer diverse inzichten van exposanten rond het thema Green Steel en de implementatie daarvan in de eigen productiehallen. Het evenement wordt door het bureau Stahl-Kommunikation georganiseerd.

Het SawExpo Forum presenteert vanaf de beursmaandag dagelijkse snapshots in hal 6 G07. Dit doen zij met nieuws en trends uit het veelzijdige segment van scheiding- en verspaningstechnologieën. SawExpo GmbH organiseert het evenement.

Uitgeverij Vulkan organiseert op het Forum Podium en in de conferentiezalen een gevarieerd programma met verschillende focusgebieden. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer Destination Green Summit by ecoMetals, H2 Summit by ecoMetals of het Green Jobs Forum. Op dit podium van wire & Tube zullen boeiende, onderhoudend gepresenteerde thema’s en het kernthema Green Jobs de bezoekers aantrekken.

In de Speciale Zone Plastic Tubes & Pipes (hal 1 C35) presenteren exposanten de volledige waardeketen op het gebied van kunststofbuizen. Daarbij tonen ze op indrukwekkende wijze de verwerkingsmogelijkheden en bewerkingsmethoden van kunststofbuizen.

Mondiale handelsontwikkelingen en staal

Tijdens het BDS Forum (hal 1 A47) op wire & Tube informeert de Bundesverband Deutscher Stahlhandel over mondiale handelsontwikkelingen op het gebied van staal. Experts analyseren hier de effecten van actuele economische trends op de staalhandel. Staalhandelaren bespreken ook inkoop- en afzetmarkten, macro-economische omstandigheden en het grote thema digitalisering en AI.

Het ITA Forum richt zich met lezingen op de mondiale economische uitdagingen van de branche en schetst concrete scenario’s voor de pijpindustrie.

High Potentials op de wire & Tube

De laatste twee beursdagen van de wire & Tube 2024 zijn gewijd aan High Potentials, veelbelovende vak- en jonge talenten. Of het nu gaat om leerlingen, studenten of potentiële job-wisselaars. Ze hebben allemaal de kans om in hal 6 G07 via talrijke lezingen en informatiesessies informatie in te winnen. Zoals bijvoorbeeld beroepsopleidings- en instapmogelijkheden in het veelzijdige gebied van scheidings- en verspaningstechnologieën. SawExpo GmbH organiseert het evenement.

ecoMetal- en high potential Trails

Nieuw zijn ook de dagelijkse digitale ecoMetal- en high potential Trails. Daarbij kunnen bezoekers online of via een QR-code hun individuele tour langs exposanten uit de sectoren ecoMetals (produceren duurzaam en milieuvriendelijk) en High Potentials (zichzelf presenteren als aantrekkelijke opleiders/werkgevers) samenstellen.

Een overzicht van het volledige programma inclusief datums en tijden is op de portals van wire & Tube te vinden.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie