Wereldprimeur: productie hernieuwbare waterstof uit windenergie

Hernieuwbare waterstof Waterstofprojecten

Lhyfe heeft de eerste honderd kilo hernieuwbare waterstof uit windenergie gehaald

Hernieuwbare waterstof, rechtstreeks geproduceerd uit windenergie, wordt werkelijkheid. Eind augustus, slechts een jaar nadat de eerste steen werd gelegd voor deze industriële faciliteit als geen ander in de wereld, begon Lhyfe met de productie van zijn eerste honderd kilo ecologische waterstof en is klaar voor productie op industriële schaal.

Na enkele dagen testen op deze eerste site in Frankrijk heeft Lhyfe 627 kilogram hernieuwbare waterstof geproduceerd, met behulp van een elektrolyser die wordt aangedreven door windturbines op enkele meters afstand.

Met deze eerste productie zijn de tests afgerond. Voor eind september worden de namen van de nieuwe partners bekend gemaakt. Daarna zal men direct beginnen met de industriële productie en verkoop. Lhyfe zal in beginsel 300 kilogram hernieuwbare waterstof per dag produceren; de bedoeling is om dit in de daaropvolgende maanden op te voeren naar een ton per dag.

Deze industriële productie-installatie voor hernieuwbare waterstof, die rechtstreeks is aangesloten op een windmolenpark, is een unieke technische prestatie en de eerste in haar soort ter wereld. Het initiatief ligt volledig in de lijn van de versnelde invoering van waterstof over de hele wereld en in de strategische plannen van een groeiend aantal landen.

Lhyfe

Lhyfe, opgericht in 2017 in Nantes (Frankrijk), produceert en levert groene en hernieuwbare waterstof voor gebruik in de transportsector en de industrie. Hun productiesites maken het eindelijk mogelijk om waterstof in industriële hoeveelheden aan te kopen en een deugdzaam energiemodel in te zetten dat gericht is op milieuvriendelijkheid.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie