UT studententeam HyDriven presenteert nieuwste waterstofraceauto

Waterstofraceauto

Het studententeam ‘Green Team Twente’, nu bekend als ‘HyDriven’, onthulde op 30 mei haar nieuwste waterstofraceauto en de volledige rebranding tijdens de Car Reveal in het Wilminktheater in Enschede. Na twee jaar intensief onderzoek, testen en herontwerpen, voldoet de eerste zelfgebouwde Formula Student raceauto op waterstof eindelijk aan de strikte regels van de ‘Formula Student’ (FS) competitie. Deze unieke prestatie komt voort uit Twente.

Tijdens de onthulling presenteerde HyDriven de verbeteringen van hun waterstofraceauto. Het vernieuwde waterstofopslagsysteem is een van de meest opvallende innovaties. Dit systeem zorgt voor een hogere stroominput, waardoor de waterstofraceauto langer en sneller kan rijden. Het nieuwe aerodynamische ontwerp creëert bovendien meer neerwaartse kracht, wat de stabiliteit van de auto verbetert. Daarnaast zijn de wielen van de vorige raceauto nu geschikt gemaakt voor waterstof, wat het potentieel van waterstoftechnologie in de autosport aantoont.

Formula Student competitie

Dit jaar is extra bijzonder voor het studententeam omdat het de eerste keer is dat de Formula Student competitie een waterstof-klasse omvat. HyDriven neemt eind augustus als eerste team deel aan deze nieuwe klasse op het FS-circuit in Frankrijk.

De competitie is dit jaar ook uniek omdat sommige FS-competities de verbrandingsmotoren hebben afgeschaft. Dit is een belangrijk signaal voor de overgang naar duurzamere technologieën. HyDriven streeft ernaar andere FS-teams te inspireren om over te schakelen naar waterstof en zo de innovatie binnen en buiten de FS-competitie te versnellen.

Rebranding waterstofraceauto

Om deze ambitieuze doelen te bereiken, heeft HyDriven een nieuwe identiteit aangenomen die sterk verbonden is met waterstof. De rebranding omvat een nieuwe naam, kleurenschema en uitstraling. Deze nieuwe identiteit zal helpen om de potentie van de waterstofraceauto te demonstreren tijdens de races van deze zomer.

Tijdens de Formula Student races in Nederland en Frankrijk zal het studententeam niet alleen op snelheid en prestaties worden beoordeeld, maar ook op vaardigheden zoals ontwerp, presentatie en het maken van een solide business plan. Het team kijkt vol verwachting uit naar de eerste races onder hun nieuwe naam en identiteit. Meer informatie bij de Universiteit van Twente.

Naast de waterstofraceauto van de Universiteit van Twente bouwen ook andere universiteiten racewagens die rijden op waterstof. Forze Hydrogen Racing, het ambitieuze studententeam van de Technische Universiteit Delft, bouwde bijvoorbeeld de Forze IX met 800pk.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.