Waterstof vraagt om andere kijk op beveiliging

Webinar Waterstof

Waterstof lijkt wel het wondermiddel van de energietransitie. Maar waterstof is licht ontvlambaar en explosiever dan aardgas. Het gebruik van waterstof vraagt dan ook om een andere vorm van beveiligen met behulp van specifieke detectiemethoden. Peter Adema, gasdetectiespecialist bij Hitma, krijgt veel vragen over waterstofdetectie. Daarom geeft hij 12 mei 2022 vanaf 10:00 uur samen met Ayudh Datta (product manager fixed gas detection) en Paul Basham (principal engineer) van Crowcon Detection Instruments een gratis webinar over waterstof. Deelnemers komen in één uur tijd alles te weten over een nieuwe detectietechnologie, speciaal voor waterstof.

Nieuwe detectietechnologie voor waterstof

Als waterstof brandt, zijn de vlammen bijna niet zichtbaar. Bovendien is waterstof lichter dan aardgas waardoor het kan ontsnappen bij (via) kleppen en afsluiters. Huidige veiligheidsmaatregelen om gevaarlijke situaties met aardgas op tijd te signaleren, zijn daarom niet altijd geschikt voor waterstof. Speciaal voor waterstoftoepassingen zijn er gasdetectoren ontwikkeld die gebruik maken van een nieuwe technologie; de Molecular Property Spectrometer (MPS™). Dit is een onderhoudsvrije sensor die meerdere gassen detecteert zonder dat er sensorvergiftiging optreedt.

Snel en nauwkeurig

Fabrikant Crowcon is het eerste bedrijf dat een Molecular Property Spectrometer brandbaar gas-sensor toepast in een stationaire gasdetector. De reactiesnelheid en nauwkeurigheid van de sensor zorgen ervoor dat gebruikers van MPS-technologie snel gewaarschuwd worden bij gevaar, direct weten waar dat gevaar is en hoe ze hierop moeten reageren. Dit is een groot veiligheidsvoordeel. Tijdens het webinar op 12 mei komt o.a. via een live demonstratie de werking van deze nieuwe technologie uitgebreid aan bod. Het webinar waterstof is grotendeels in het Engels.

Gastsprekers

  • Ayudh Datta –  product manager fixed gas detection bij Crowcon Detection Instruments
  • Paul Basham – principal engineer bij Crowcon Detection Instruments

Agenda webinar waterstof

  • 10:00 start webinar Waterstof
  • Peter Adema: korte introductie over Hitma en de gas- en vlamdetectietechnologieën, met specifieke aandacht voor de katalytische verbrandingssensor die momentel veel als waterstofgasdetector wordt ingezet. Deze sensor is de voorloper van de nieuwe MPS-sensor
  • Paul Basham (Crowcon): uitleg nieuwe MPS-sensortechnologie
  • Ayudh Datta (Crowcon): toepassingen MPS-sensor
  • Vragen
  • 11:00 einde webinar

Meer informatie over dit webinar Waterstof

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie