VTTI neemt bio-energieproject in Tilburg over

Bio-energieproject

VTTI stapt in hernieuwbare aardgasbusiness met overname van bio-energieproject in Tilburg

Onlangs kondigde VTTI de overname aan van een bio-energieproject op een industrieterrein in Tilburg van Re-N Technology Group Ltd. Na de overname zal VTTI een nieuwe ultramoderne bio-energie-installatie van industriële omvang bouwen, die naar verwachting in het derde kwartaal van 2023 in bedrijf zal worden genomen.

De nieuwe installatie zal een nominale capaciteit hebben van 17 megawatt en zal onder meer 23 miljoen kubieke meter biogas per jaar genereren door de verwerking van organisch afval en nevenstromen in een anaeroob vergistingsproces.

Een deel van het biogas zal worden opgewerkt tot hernieuwbaar aardgas (RNG), dat aan het net zal worden geleverd en zo zal bijdragen tot het koolstofvrij maken van de Nederlandse energiesector. RNG heeft aanzienlijke broeikasgasbesparende eigenschappen en kan ook als effectieve transportbrandstof worden gebruikt.

Een deel van het geproduceerde RNG zal worden gebruikt om de installatie van stroom te voorzien en als warmte om het afval van de installatie verder te verwerken tot organische meststoffen, die essentieel zijn voor regeneratieve landbouw.

Rob Nijst, CEO VTTI, zegt: “VTTI zet een spannende nieuwe stap door de markt van hernieuwbaar aardgas te betreden. De overname van een bio-energieproject in Tilburg is een mijlpaal voor ons bedrijf. Het past perfect in onze voortdurende strategie om onze productportefeuille te diversifiëren, en om actief te werken aan hernieuwbare energieoplossingen.”

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie