VOMI Veilig officieel van start met kick-off bij Dow Terneuzen

VOMI Veilig

Met een feestelijke kick-off is de officiële aftrap gegeven van het VOMI Veilig-programma. Bij de start van het project waren alle betrokken partijen aanwezig: VOMI, Dow, VOMI-leden Mammoet en Kaefer en natuurlijk de subsidieverstrekker RVO. De partijen legden daarbij gezamenlijk alle VOMI Veilig puzzelstukken op hun plaats.

VOMI Veilig

VOMI Veilig beoogt het veiligheidsbewustzijn en de actiegerichtheid te versterken van operationele teams die betrokken zijn bij het onderhoud van procesinstallaties. Het operationele team maakt de kansen en uitdagingen zichtbaar voor hun specifieke werksituatie, krijgt hulpmiddelen aangeboden om het gesprek met collega’s, leidinggevenden en opdrachtgever aan te gaan. Vanuit de eigen gedrevenheid, vakmanschap en ervaring weet het team het gesprek met andere betrokkenen op de projectlocatie aan te gaan met als doel een volwaardige gesprekspartner te zijn in het gezamenlijk werken aan een veilige omgeving voor iedereen. VOMI Veilig is één van de Safety Deals van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Eén van de bedrijven die betrokken is bij VOMI Veilig en waar VOMI-leden hun traject doorlopen, is Dow in Terneuzen. Volgens Annick Meerschman, Director Responsible Care,  past het thema van VOMI Veilig volledig in de veiligheidsonderwerpen waar Dow al mee bezig is. Toen het bedrijf gevraagd werd om deel te nemen aan het programma, twijfelde het dan ook geen seconde. “Onze ambitie is om een succesvolle veiligheidssamenwerking op te bouwen tussen Dow en onze contractors. VOMI Veilig helpt daarbij. Die samenwerking vormt de basis voor een veilige werkomgeving.”

Namens RVO presenteerde Erik ter Avest de Safety Deals en gaf VOMI de complimenten namens het ministerie. “Het is belangrijk dat brancheorganisaties zo hun verantwoordelijkheid nemen en zich sterk maken voor de omgevingsveiligheid bij industriële activiteiten.”

VOMI

VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie. Binnen de vereniging zijn bedrijven uit verschillende vakgebieden vertegenwoordigd, waaronder bedrijven op het gebied van industriële reiniging, steigerbouw, metaalconservering, isolatie, piping & mechanical (leidingwerken), elektrische instrumentatie en hijs- en transportwerkzaamheden. VOMI behartigt de collectieve belangen van haar leden en treedt hierbij op als gesprekspartner richting stakeholders.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie