Verplaatsing procesinstallatie Ecolab door VSE

Procesinstallatie

Ecolab, een mondiale leverancier in de professionele reinigingssector, heeft recentelijk besloten haar productiefaciliteit in Nieuwegein te sluiten. Toch betekent dit niet het einde voor één van haar proceslijnen. In een strategische zet heeft het bedrijf ervoor gekozen om een specifieke procesinstallatie te verhuizen naar haar vestiging in Châlons-en-Champagne, Frankrijk.

Historie en besluitvorming

Ecolab’s fabriek in Nieuwegein was voornamelijk gespecialiseerd in de productie van waspoeder voor textiel. Ondanks de kwaliteit van hun product, heeft een afnemende vraag ertoe geleid dat de faciliteit zijn rendabele werking heeft verloren. Daardoor is de productie gestopt en zal de fabriek eind 2023 haar deuren sluiten. Echter, niet alles is verloren: een relatief nieuwe procesinstallatie zal een tweede leven krijgen in Frankrijk.

Expertise van VSE voor demontage procesinstallatie

Voor de taak van het demonteren van deze geavanceerde procesinstallatie heeft Ecolab VSE Industrial Automation ingeschakeld. Hun relatie is geworteld in een rijke geschiedenis van samenwerking. Zoals Roy van Rijswijk, projectmanager bij VSE, aangeeft: “Ons verleden met Ecolab en onze diepgaande kennis over hun procesinstallatie maakt deze samenwerking logisch.” Bovendien bevindt de procesinstallatie zich verspreid over vier verdiepingen, wat aantoont dat de demontage geen kleinigheid is.

Ecolab heeft een duidelijke intentie. De procesinstallatie zal in het eerste kwartaal van 2024 in Frankrijk herbouwd worden. Daarna wordt deze opnieuw in gebruik genomen. Bovendien hebben beide bedrijven een rijke expertise en een sterke samenwerking. Daarom is het waarschijnlijk dat VSE actief betrokken zal zijn bij deze nieuwe fase.

VSE’s integriteit en bekwaamheid

Het is niet de eerste keer dat VSE Industrial Automation heeft bijgedragen aan de behoeften van Ecolab. Destijds in 2017 werd hun hulp ingeroepen na een brandincident in Nieuwegein. Ondanks de uitdagingen, waaronder de periode vlak voor Kerstmis, bewees VSE haar toewijding en effectiviteit door onmiddellijk twee allround medewerkers ter beschikking te stellen. Deze medewerkers gingen zelfstandig aan het werk, waardoor Ecolab snel weer operationeel was. In de daaropvolgende jaren was VSE regelmatig te vinden in de Ecolab-faciliteit, waarbij ze diverse taken uitvoerden, van het oplossen van storingen tot het uitvoeren van verbeterprojecten. Hun expertise is zelfs ingezet voor de vervanging van andere procesinstallaties zoals Menger 2 en Granulatie.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie