VOMI groeit verder met Versteden als nieuw lid

Versteden

VOMI, de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie, heeft Versteden verwelkomd als nieuw lid. Het bedrijf uit Bergen op Zoom is gespecialiseerd in de fabricage van glasvezelversterkte kunststof leidingsystemen. Met het VOMI-lidmaatschap benadrukt het bedrijf het vakmanschap en de nauwe betrokkenheid bij de procesindustrie.

Versteden

Versteden ontwerpt, produceert en installeert glasvezelversterkte kunststof (GVK) leidingsystemen in Polyester, Vinylester of Epoxy met of zonder een thermoplastische liner in PE, PP PVC-U, PVC-C, PVDF of EXTFE. Deze leidingsystemen worden onder andere gebruikt voor procesleidingen,  koelwaterleidingen, brandwaterleidingen en dampretoursystemen. Met meer dan 40 jaar ervaring en ongeveer 100 medewerkers is Versteden marktleider in GVK leidingsystemen in de Benelux.

Detail engineering, planning en projectbeheer vinden plaats in de fabriek in Bergen op Zoom. Door gespecialiseerd personeel worden alle leidingen, fittingen en flenzen in eigen beheer gemaakt. Een aparte prefabricageafdeling maakt van alle componenten hanteerbare leidingstukken die vervolgens door het eigen montageteam op locatie worden geplaatst. Deze aanpak stelt Versteden in staat om volledige projecten te realiseren met inbegrip van het vereiste projectmanagement. Met andere woorden: turnkey projecten in GVK leidingsystemen.

GVK heeft een lange levensduur (> 50 jaar) en de CO2-equivalent van GVK is significant lager dan die van bijvoorbeeld beton of staal. GVK is een zeer licht product (75% lichter dan staal) waardoor er bij transport en montage veel minder energie nodig is. Ook is het minder milieubelastend dan bijvoorbeeld thermisch verzinken of verven. Kortom GVK is een zeer duurzaam product.

VOMI

VOMI is de brancheorganisatie voor dienstverlenende bedrijven in de procesindustrie. Binnen de vereniging zijn bedrijven uit verschillende vakgebieden vertegenwoordigd, waaronder bedrijven op het gebied van industriële reiniging, steigerbouw, metaalconservering, isolatie, piping & mechanical (leidingwerken), elektrische instrumentatie en hijs- en transportwerkzaamheden.

VOMI behartigt de collectieve belangen van haar leden en treedt hierbij op als gesprekspartner richting stakeholders. Het VOMI beleid is gebaseerd op de vier kernthema’s: Veiligheid, Arbeidsmarkt, Optimalisatie en Professionalisering.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.