EuroMaintenanceNEXT naar juni 2021

EuroMaintenanceNEXT vakbeurs

EuroMaintenanceNEXT vakbeurs in Rotterdam Ahoy

De organisatie van EuroMaintenanceNEXT heeft gezamenlijk met haar stakeholders besloten de conventie te verplaatsen naar 14, 15 en 16 juni 2021. Maart lijkt ten gevolge van COVID-19 te onzeker om een volwaardige en succesvolle editie te organiseren. Een paar maanden extra zullen een groot verschil maken. Het internationale congres EuroMaintenance en de vakbeurs Maintenance NEXT, die samen onder de conventie vallen, stonden eigenlijk eerder dat jaar in maart gepland, te Rotterdam Ahoy.

“Deze beslissing is goed nieuws voor iedereen en wordt ook als zodanig ervaren,” licht Manager Exhibitions Pieter Bas Dujardin toe. “Als organisatie willen we een volwaardige beurs en sterk congres, aangevuld met workshops en bedrijfsbezoeken, neerzetten. De kans van slagen is in juni groot, mede doordat in de zomer het aantal besmettingen lager zal zijn.” Daarnaast zijn er hoopgevende signalen over vaccins en sneltesten. Alle overwegingen zijn eerst voorgelegd aan de sponsoren, exposanten en andere betrokkenen van het grote Europese evenement. “De verplaatsing kon natuurlijk alleen gerealiseerd worden wanneer alle betrokkenen het steunen. Gelukkig stemde nagenoeg iedereen ermee in en vond 14, 15 en 16 juni 2021 een geschikter moment. We hebben namelijk hetzelfde doel en dat is een succesvolle editie organiseren.”

Ook met het perspectief op internationaal reizen is deze beslissing juist. Ellen den Broeder, Verenigingsmanager NVDO, die dit jaar EuroMaintenance organiseert, is verheugd door deze ingrijpende beslissing: “Om een succesvol en internationaal congres neer te zetten zoals EuroMaintenance, is het essentieel dat men weer kan reizen. Dat geldt niet alleen voor het congres, maar ook voor de workshops en bedrijfsbezoeken die we juist voor het Europese publiek organiseren. In ieder geval binnen Europa, maar liever ook daarbuiten. Nu we deze beslissing samen met alle betrokkenen tijdig hebben genomen, kunnen we allemaal op tijd schakelen en inplannen. Verantwoordelijkheid en veiligheid staan voorop, en we zijn blij dat we passende nieuwe data hebben gevonden. Het commitment van velen in deze beslissing maakt ons trots en geeft een groot gezamenlijk verantwoordelijkheidsgevoel.”

Los van de verplaatsing werkt de organisatie hard door aan het programma van EuroMaintenanceNEXT. Naast de beursvloer voor maintenance professionals van over de hele wereld zullen waardevolle presentaties, workshops, demonstraties en bedrijfsbezoeken worden georganiseerd in de hele Botlek regio.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie