Verpakkend Nederland loopt warm voor grootste verpakkingsevent van de Benelux

Vakbeurs Empack Den Bosch Empack beurs Verpakkingsevent

Op 5 & 6 april 2023 wordt in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het verpakkingsevent van het jaar georganiseerd waarbij de gehele verpakkingscommunity onder één dak terug te vinden is. Waar Packaging Innovations zich richt op de expertise op het gebied van merkidentiteit, verpakkingsdesign en reductie/vervanging van en in plastics, richt Empack zich op het brede scala dat verpakkingen te bieden heeft. Belangrijke elementen als verpakkingsmaterialen, -technologieën, -machines, -software en -services worden op de beursvloer in de spotlight gezet.

Packaging Innovations als nieuw op Empack

Innoveren, het zit in de naam. Hiermee wordt niet alleen gedoeld op het aanbod op de beurs, maar ook de vorm waarin het verpakkingsevent plaatsvindt heeft verandering nodig. Door de enorm snelle veranderingen in de verpakkingsindustrie organiseert Easyfairs de twee verpakkingsbeurzen dit jaar niet afzijdig van elkaar, maar tezamen. Daarmee vormt Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch het decor voor het grootste en meest complete verpakkingsevent van de Benelux.

Wat zijn de thematieken die terugkomen op Empack?

Een verpakking naar een hoger niveau tillen, wie wil deze optimalisatie niet doorzetten? Het inpakproces en de verpakkingen zelf spelen hierbij een grote rol, en hedendaags hebben deze optimalisaties ook direct invloed op de circulariteit. Op Empack brengen experts bezoekers op de hoogte van deze ontwikkelingen en de nieuwe regels rondom gerecycleerde kunststoffen in voedselcontactmaterialen. Tevens wordt er gekeken naar de invloed van bepaalde verpakkingsprocessen, waaronder sealen, op het duurzaamheidsvraagstuk.

Duurzaamheid rode draad tijdens Packaging Innovations

De ontwikkelingen in de wetgeving omtrent het terugdringen van wegwerpplastics en -verpakkingen volgen zich in rap tempo op. Hoe kan jij je het beste voorbereiden op de recente update omtrent de Packaging Waste Regulation? Hoe speel jij in op de transitie van wegwerp naar herbruikbaar? En welke verpakkingstrends zijn er in de afgelopen periode ontstaan? Op Packaging Innovations staan (verpakkings)experts die inspelen op deze ontwikkelingen op het podium. In samenwerking met Planet Reuse wordt het Reuse & Refill Paviljoen gelanceerd, waar diverse startups bezoekers inspiratie meegeven om verpakkingen te ontwikkelen die gemakkelijk hergebruikt kunnen worden.

Waarom een bezoek jou juist nu een voorsprong geeft op je concurrentie

Een bezoek aan het verpakkingsevent in de Brabanthallen op 5 en 6 april 2023 biedt de bezoeker de kans om direct in contact te komen met verpakkingsleveranciers, experts, partners en andere belangrijke beslissers in de verpakkingsindustrie. Maar bovenal biedt het bezoekers de kans om in te spelen op;

  • Milieu: Verbeteren van de duurzaamheid van verpakkingsmaterialen kan helpen bij het verminderen van het afval en de milieubelasting.
  • Vraag naar nieuwe verpakkingsoplossingen: De consumentenbehoeften veranderen snel en de verpakkingsindustrie moet daarop inspelen door nieuwe, innovatieve verpakkingsoplossingen te ontwikkelen.
  • Concurrentie: Innovatie is een belangrijke manier om concurrentievoordeel te verkrijgen en te behouden in een steeds meer concurrerende markt.
  • Verbetering van de productkwaliteit: Nieuwe verpakkingsoplossingen kunnen helpen bij het beschermen en verbeteren van de kwaliteit van producten tijdens transport en opslag.

Het verpakkingsevent is op 5 en 6 april 2023 te bezoeken in de Brabanthallen ‘s-Hertogenbosch.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.