Smart Box Detection: slimme oplossing voor veilige verpakkingsmachines

Smart Box Detection

Secundaire verpakkingsmachines aan het eind van de lijn, boven- en zijladers en/of sorteer- en uitwerpmodules kunnen voortaan veilig en gebruiksvriendelijk worden bediend met het intelligente toegangsbeveiligingssysteem deTec4 met Smart Box Detection. Dankzij een betrouwbare vormdetectie kan het systeem rechthoekige objecten zoals dozen veilig onderscheiden van personen en lichaamsdelen. Dat scheelt ruimte aangezien lange tunnels worden vermeden.

De SICK-veiligheidsoplossing doet zijn werk zonder externe processignalen en zonder mutingsensoren. Machinebouwers kunnen zo een flexibele, compacte, onderhoudsvriendelijke en betaalbare machine ontwerpen, terwijl operators kunnen rekenen op een maximaal veilige machine.

Het toegangsbeveiligingssysteem Smart Box Detection is de eerste intelligente oplossing in zijn soort voor een betrouwbaar onderscheid tussen mens en materiaal. Het detecteert objecten met een rechthoekige omtrek en een hoogte vanaf 13 cm, zodra ze in het actieve deTec4-beveiligingsveld komen. Een betrouwbare detectie is mogelijk, omdat personen een heel andere geometrie hebben dan rechthoekige objecten.

De deTec4 met Smart Box Detection laat zich eenvoudig integreren. Het systeem is per direct als firmware-feature in het SICK-veiligheidslichtscherm deTec4 geïntegreerd. Voor de inbedrijfname zijn geen extra signalen van automatiseringssystemen of mutingsensoren nodig. Zo kan het systeem zonder aanvullende programmeer-, montage- of bekabelingsinspanningen voor de betreffende toepassing worden geconfigureerd.

Wat ook handig is: voor de detectie van objecten met verschillende hoogtes en lengtes, is teachen niet nodig. Ook hoeven de instellingen van het veiligheidssysteem daarvoor niet te worden aangepast. Zo combineert de deTec4 met Smart Box Detection maximale inzetbaarheid, flexibiliteit en veiligheid met een zo hoog mogelijke productiviteit.

Smart Box kerninformatie

  • Intelligent toegangsbeveiligingssysteem: onderscheidt rechthoekige objecten zoals dozen van personen of lichaamsdelen
  • Voortaan inclusief op de deTec4 veiligheidslichtschermen
  • Werkt zonder mutingsensoren, externe signalen, configuratie
  • Systeemstekker SP2
  • 14 mm deTec4
  • Objectsnelheid: 0,1 m/s < x < 1,0 m/s
  • Minimaal objecthoogte: 134 mm
  • Minimale tussenruimte: 10 … 100 mm, afhankelijk van de snelheid

Meer informatie bij SICK

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie