Vakbeurs TechniShow 2024 in teken van innovatiekracht

Vakbeurs TechniShow

Van 12 tot en met 15 maart opent Koninklijke Jaarbeurs haar deuren voor vakbeurs TechniShow 2024. Deze vakbeurs staat in het teken van vernieuwende, slimme en duurzame oplossingen. Met het thema ‘De Maakindustrie van Morgen’ pakken honderden exposanten groots uit met machines en demonstraties om hun innovaties, nieuwe technieken en oplossingen te laten zien. Tijdens TechniShow wordt voor het eerst een heuse fabriek neergezet op het Themaplein Productieautomatisering. TechniShow vindt gelijktijdig plaats met de vakbeurs ESEF Maakindustrie.

De vakbeurs TechniShow opent op dinsdag 12 maart met onder andere de volgende sprekers: Willem Wensing (Manager Partnerships FME), Mark Helder (voorzitter Koninklijke Metaalunie), David Kemps (Sector Banker Industrie, ABN-Amro) en twee Captains of Industry. Eddo Cammeraat, voorzitter van branchevereniging FPT-VIMAG (eigenaar van TechniShow). “TechniShow is het evenement waar de Maakindustrie van morgen in de schijnwerpers staat. Een geïntegreerde, innovatieve toekomst waar exposanten en bezoekers elkaar ontmoeten. We bieden een platform voor inspiratie, samenwerking en groei. Samen kunnen we de uitdagingen van de maakindustrie aanpakken en een veelbelovende toekomst vormgeven.”

Themaplein Productieautomatisering: uniek werkende fabriek op de beursvloer

Negen verschillende partijen uit de productietechnologie zetten een heuse geïntegreerde productieautomatisering op. De bezoeker kan op dit zogenoemde Themaplein Productieautomatisering alle stappen van een moderne productieomgeving meemaken. Aan het einde van de ‘fabrieks-tour’ ligt daadwerkelijk een live gemaakt product te wachten. Elise de Koning, woordvoerder van het Themaplein Productieautomatisering: “De basisstappen zijn robotisering en automatisering, digitalisering en logistieke integratie. “De partners die deelnemen vullen allemaal een stapje in. Bij mijn weten is het uniek. Niet alleen dat er een echte fabriek op een beurs staat, maar ook dat concurrenten met elkaar samenwerken. En we denken allemaal dat je in een moderne productieomgeving juist moet samenwerken. Zo’n plein komt niet tot stand als je het grotere verhaal niet ziet. Je moet je eigen belangen overstijgen, dat is in het bedrijfsleven ook zo.”

Vakbeurs TechniShow Innovation Award 2024: innovaties in de maakindustrie

TechniShow 2024 biedt een breed en gevarieerd programma. Exposanten laten hun innovaties zien, of dit nu gaat om geavanceerde technologie, duurzame processen of efficiënte productiemethoden. FPT-VIMAG maakt tijdens de vakbeurs de winnaar van de TechniShow Innovation Award bekend. Het gaat hierbij om de innovatie in de maakindustrie. Eddo Cammeraat: “De maakindustrie blijft groeien dankzij de ongelooflijke flexibiliteit van zowel grote als kleine bedrijven. Ze vormen de ruggengraat van onze sector, waardoor we efficiënt en betaalbaar blijven produceren en nieuwe innovaties kunnen ontwikkelen.”

Honderd draaiende machines en demonstraties

Bezoekers genieten tijdens vakbeurs TechniShow van tal van draaiende demonstraties, waarbij de nieuwste technologieën en machines in actie worden getoond. Exposant Dormac CNC Solutions: “Wij tonen en demonstreren een uitgebreide line-up van machines met elk hun eigen kwaliteiten. De DN Solutions NHP 5000 + RPS 5000 zal een van onze grootste machines zijn die wij op TechniShow tonen. Deze is 11 meter lang, 5 meter breed en 3 meter hoog en we zullen hier een draaiende demo op tonen. Daarnaast zullen we nog enkele standalone cobot systemen van Doosan Robotics voor productieautomatisering tonen.”

Ook Jasper de Vreugt van ECI Software Solutions kijkt ernaar uit om deel te nemen aan TechniShow 2024: “Wij presenteren onze unieke 360-graden Virtual Experience, een primeur in Nederland. Deze innovatieve ervaring zal ondernemers helpen hun focus op de toekomst te richten.” Nancy van Dorth, marketing Hoffman Group: “Op de TechniShow ontdekt u de volgende stap voor uw industriële werkplek. Hoffmann Group neemt u mee in procesoptimalisatie, efficiëntie en kostenbesparingen.”

Themaplein Additive Manufacturing op vakbeurs TechniShow

Additive manufacturing (3D printen) is aankomende editie een van de hoofdthema’s. Op het zogeheten themaplein Additive Manufacturing zien bezoekers het hele 3D-proces. Ricardo Vivas, beursmanager TechniShow van Koninklijke Jaarbeurs: “3D printen wordt steeds meer onderdeel van het hele maakproces. Op het themaplein tonen exposanten verschillende innovaties op dit vlak. AM-delen hebben echter bijna altijd nabewerking nodig. Dit is een wezenlijk onderdeel van het AM-proces. De machines en technologie daarvoor vindt de bezoeker elders op de vakbeurs TechniShow.”

Innovaties van talentvolle studententeams

Binnen de vakbeurs ligt de focus op het werven en behouden van talent. Verschillende studententeams laten hun innovaties zien. Zo demonstreren studenten van de TU Delft van het FORZE HYDROGEN RACING Team een waterstof raceauto. Zij laten zien wat er mogelijk is met waterstof in onder andere de motorsport en transport. Een ander studententeam van de TU Delft, Project MARCH, presenteert een gemotoriseerd pak waarmee mensen met een dwarslaesie weer kunnen staan en lopen. Dit jaar biedt vakbeurs TechniShow ook de Start up straat en het Scale up plein met bedrijven als Damen-IT (Digital Workmate) en Techpijler.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.