Samenwerking ECI Software Solutions en IXON

Ondernemers machinebouw Low-code tool ECI Software Solutions

ECI Software Solutions, leverancier van bedrijfsmanagementsoftware voor project- en productiegedreven maakbedrijven, kondigt de samenwerking aan met IXON, een cloudplatform voor machinebouwers. Deze samenwerking is erop gericht machinebouwers te helpen proactieve service te bieden aan hun klanten gedurende de volledige levenscyclus van de machine. Een gestandaardiseerde connectie tussen de systemen van beide leveranciers is hierin een belangrijke component.

Proactieve service met hulp van technologie

Veel machinebouwers ervaren het leveren van after-sales service nog als een last. Dit uit zich vooral in ad hoc werkzaamheden die zorgen voor onrust op de werkvloer en verstoring in de planning. Het effect hiervan is meestal inefficiëntie, verhoogde kosten en te weinig operationele capaciteit. Dit kan in het ergste geval veroorzaken dat een initiële opleverdatum niet wordt gehaald.

De stap om de service in eigen hand te houden kan veel opleveren voor zowel de machinebouwer als de klant. Servitization, zoals de trend genoemd wordt, kan winstmarges vergroten en het contact met de klant versterken. Daarbij hoort een planmatige aanpak van service en de integratie ervan in machinebouwactiviteiten. Hierbij is de inzet van technologie onvermijdelijk.

Inzicht in onderhoud

De IXON technologie die het voor machinebouwers mogelijk maakt om van reactieve naar proactieve service te groeien zorgt dat machinestoringen en problemen geïdentificeerd worden voordat ze zich daadwerkelijk voordoen. De gestandaardiseerde connectie met ECI maakt dat proactieve serviceverlening gestandaardiseerd aangeboden kan worden in ERP-systeem Ridder iQ. 

Door geautomatiseerde servicemeldingen te ontvangen krijgen machinebouwers veel eerder inzicht in de noodzaak om onderhoud te verrichten aan apparaten. Zelfs nog voordat de eindklant dit opmerkt. Gepland onderhoud maakt werkzaamheden voorspelbaar en helpt machinebouwers om service te omarmen als verdienmodel. Bovendien vermindert actief onderhoud de downtime van machines, waardoor de eindklant winstgevender wordt.

Samenwerking voor een naadloze integratie

Laurens Verbree, Head of Sales bij ECI Software Solutions, zegt: “We zien bij onze klanten al langer de behoefte om anders met hun serviceverlening om te gaan. Ze willen er meer grip op krijgen in verband met hun planning en operationele capaciteit. Vanuit de markt krijgen wij steeds vaker de vraag om integraties te realiseren met eigen machines of machines van derden. Inmiddels zijn er enkele integraties gerealiseerd en zien we de vraag steeds verder stijgen. Zodoende hebben we onze REST .API verder verrijkt voor standaardisatie. Dat maakt de integratie heel eenvoudig en snel toepasbaar, waardoor machinebouwers snel kunnen groeien in hun rol als serviceverlener.”

Pieter van Lith, verantwoordelijk voor partnerships bij IXON, vertelt: “IXON streeft ernaar om machinebouwers de technologie te bieden die zij nodig hebben bij hun transitie van reactieve naar proactieve serviceverlening. Uit kennissessies met klanten bleek echter dat de uitdagingen ook breder liggen, bijvoorbeeld op strategisch of organisatorisch vlak. Om die reden gaat IXON de samenwerking aan met sterke partners met aanvullende specialismen. De samenwerking en integratie tussen ECI Ridder iQ en IXON Cloud biedt de mogelijkheid om interne ERP data te combineren met machine data van alle machines uit het veld. Dit geeft machinebouwers de mogelijkheid om proactief in te grijpen vóór productieverstoringen optreden. Hierdoor wordt de operationele efficiëntie verhoogd en de klantwaarde vergroot.”

Over ECI Software Solutions 

ECI Software Solutions levert cloudgebaseerde zakelijke software voor het integrale beheer van kleine en middelgrote bedrijven. De branchespecifieke oplossingen van ECI zijn ontwikkeld door experts in de maakindustrie. Ze verbinden bedrijven met hun klanten en verbeteren het overzicht, de operationele efficiëntie en de winstgevendheid. Met ECI kunnen bedrijven zorgen voor een naadloze integratie van sales en marketing, CRM, data en gegevensanalyse, e-commerce, apps en de verwerking van betalingen. Meer informatie over dit bedrijf.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Productie industrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.