Vakbeurs Solar Solutions gaat internationaal

Vakbeurs Solar Solutions TechniShow en ESEF ACHEMA AIDA

Vakbeurs Solar Solutions Düsseldorf vindt plaats op 1 en 2 december

Kortrijk Xpo bundelt de krachten met het Nederlandse Good! Events & Media in een joint venture. Het doel is om vakbeurs Solar Solutions Nederland, de tweede grootste vakbeurs voor zonne-energie in Europa, te internationaliseren. De eerste stap hierbij is de uitrol van vakbeurs Solar Solutions Düsseldorf dat plaatsvindt op 1 en 2 december 2021 in Messe Düsseldorf. De kennis van beide partijen net als het enorme potentieel van de Duitse en Europese markt creëren hoge verwachtingen bij beide partijen.

Aanvullende kennis en ervaring

De Europese markt is voor Kortrijk Xpo geen onbekende. Het brengt bij de joint venture dan ook zijn jarenlange ervaring in de beurzen-en evenementensector evenals internationale marktkennis in. Dit zorgde eerder al voor het succes van een vakbeurs voor architecten. Good! op zijn beurt levert het concept, kennis over de zonne-energiebranche evenals marktinzichten over het topic aan. Het eerste gemeenschappelijke project komt er eind dit jaar. Op 1 en 2 december vindt Solar Solutions Düsseldorf plaats in Messe Düsseldorf.

Vakbeurs voor de zonne-energiesector

Solar Solutions brengt vakspecialisten samen. Installateurs, bouw- en adviesbedrijven, woningbouwcorporaties, architecten en andere beslissingsnemers ontdekken tijdens het evenement de laatste innovaties uit de zonne-energiesector. Naast het netwerken, kunnen bezoekers er tal van lezingen en workshops meepikken. Het concept groeide door de jaren heen uit tot de tweede grootste vakbeurs voor zonne-energie in Europa. Met de joint venture willen Kortrijk Xpo en Good! het evenement nu ook internationaal doen groeien.

Voorspelde groei versterkt ambities voor internationalisering

Solar Solutions Düsseldorf is een logische eerste stap. Saskia Soete De Boosere, CEO van Kortrijk Xpo: “Dit is een belangrijke stap in de uitbouw van de internationale strategie: met deze alliantie bundelen we onze sterktes om samen de Europese Solarmarkt te veroveren.

Kortrijk Xpo kan met haar jarenlange ervaring in het uitrollen van beurzen in het buitenland, de uitbouw van Solar Solutions een absolute kick-start geven.
Good! zorgt er dan weer voor een ijzersterk concept, onderbouwd met marktonderzoek. De perfecte mix om van Solar Solutions op Europees niveau een ongenaakbaar succes te maken.”

Ook Henriette Vrisekoop, directeur en oprichter van Good! is het hier mee eens: “wij waren al langer aan het onderzoeken hoe we Solar Solutions konden internationaliseren. In 2020 kwam door corona de gehele eventbranche piepend tot stilstand. Op dat moment kwamen Kortijk Xpo en Good! met elkaar in contact. De professionaliteit en internationale ervaring van Kortrijk Xpo en de specifieke markt- en sectorkennis van Good! is een ijzersterke combinatie. Beide bedrijfsculturen bleken veel overeenkomsten te hebben wat het samenwerkingsproces heeft vergemakkelijkt en versneld.

De zonne-energiesector in Duitsland is op vandaag al de grootste van Europa en beschikt over het potentieel om te verdubbelen de komende 10 jaren.

En de ambitie reikt verder. Beide organisatoren willen het concept ook in andere Europese steden uitrollen. Cijfers tonen namelijk aan dat de zonne-energiebranche daar evenzeer aan het begin van zijn opmars staat. Er zijn meerdere landen waar een sterke groei van het vermogen wordt verwacht tegen 2030. En die opportuniteit laten Kortrijk Xpo en Good! niet aan zich voorbijgaan.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie