Typhoon sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Typhoon roertechniek

Specialist in meng- en roertechniek Typhoon sluit zich aan bij Indutrade Benelux

Indutrade Benelux heeft de tweede overname van het jaar afgerond. Op 15 februari heeft specialist in meng- en roertechniek Typhoon zich bij de groep technische bedrijven aangesloten. Typhoon is al vele decennia toonaangevend op het gebied van meng- en roertechniek, met een sterke markpositie in de Benelux en exportactiviteiten naar alle continenten. In 2005 kwam het bedrijf in handen van Peter Ordelmans en Roderik Hol. Zij dragen het bedrijf nu over aan Indutrade, maar blijven erbij betrokken voor toekomstige ontwikkelingen.

Typhoon is opgericht in 1946 onder de naam MKT (Machinefabriek Koelewijn Typhoon). Het bedrijf nam al snel roerwerken in serieproductie en koppelde daar de naam Typhoon aan. Inmiddels is de onderneming gevestigd op 3 locaties in 3 landen (Nederland, België en Duitsland). Er werken 22 medewerkers.

Van eenvoudige roerwerken tot complexe installaties

De systemen van Typhoon, variërend van eenvoudige roerwerken tot complexe installaties, mengen grondstoffen en producten voor onder meer de chemische, farmaceutische en levensmiddelenindustrie. Ze kunnen producten en grondstoffen homogeniseren, suspenderen, dispergeren en emulgeren.

Om het juiste kwaliteitsniveau te garanderen en te voldoen aan verplichte eisen, is Typhoon gecertificeerd volgens ISO9001: 2015 en levert haar producten in overeenstemming met de Europese machinerichtlijn 2006/42/EG en indien van toepassing de ATEX-richtlijn. HACCP-, GMP-, FDA- en EHEDG-voorschriften worden op vraag geïmplementeerd in de ontwerpen.

Optimale procesinrichting

De adviseurs van Typhoon zijn meedenkers die beschikken over de kennis om tot een optimale procesinrichting te komen, ongeacht de aard en eigenschappen van de te mengen of te roeren stoffen. De aanpak van Typhoon begint met een analyse van de bestaande situatie en het nauwkeurig bepalen van de procesvoorwaarden en de gewenste resultaten. Daarna komt in samenspraak met de klant een passende procesinrichting tot stand waarbij de meest geschikte systemen worden ontworpen, geconstrueerd en geïmplementeerd.

Nieuwe recepturen kunnen in de proefruimte van Typhoon worden getest en geverifieerd op basis van een representatief systeem. Vervolgens wordt de receptuur met een opgeschaald systeem in productie genomen. Om de kwaliteitsketen compleet te maken, beschikt Typhoon over een technische buitendienst voor montage, onderhoud en reparaties.

Over Indutrade

Onder de Indutrade Benelux-holding vallen de in de Benelux gevestigde bedrijven van het Zweedse, beursgenoteerde, Indutrade AB. Indutrade richt zich op hoogwaardige technologieën voor industriële nichetoepassingen. De aangesloten bedrijven brengen technische componenten en systemen op de markt en verzorgen service-activiteiten.

Indutrade heeft als doel te groeien met bedrijven waarin technische expertise, klantgerichtheid en een lokale infrastructuur centraal staan. De decentrale structuur vormt het hart van de bedrijfscultuur en -strategie. Hierdoor behouden de aangesloten bedrijven hun identiteit en autonomie. Deze vrijheid staat aan de basis van de ondernemende spirit binnen de organisatie.

Vanuit de Indutrade Benelux-holding wordt ondersteuning geboden op het gebied van industriële know-how, financiën, ontwikkeling en management. De dochterondernemingen profiteren onderling van benchmarking en het informeel uitwisselen van ervaringen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.