The Road to Integration, Second Edition

Integration

Vorige maand schreven wij al dat ISA het boek ,The Road to Integration, Second Edition’ van Bianca Scholten en Dennis Brandl heeft gepubliceerd. In deze vraag- en antwoordronde belicht Brandl de focus, het belang en de onderscheidende kwaliteiten van deze tweede editie.

Geef een korte beschrijving van uw boek

Dit boek definieert de best practices in de industrie voor het integreren van productiesystemen in bedrijfssystemen, waarbij het traject van analyse tot implementatie wordt doorlopen. Het geeft aan hoe de ANSI/ISA 95 Enterprise/Control system standaarden gebruikt kunnen worden als een stappenplan voor het begrijpen van integratie-eisen. Het behandelt ook de voorbereiding en methodologie voor analyse, begeleiding bij het interviewen en een stap-voor-stap integratieprojectplan. Er worden gebruikersverhalen van echte integratieprojecten opgenomen om te helpen bij het begrijpen van de problemen bij integratieprojecten en de oplossingen die door de ISA95-norm worden geboden. De nieuwste versies van ISA95 worden besproken en er zijn gedetailleerde voorbeelden opgenomen van alle objectmodellen, berichttransacties, berichtservicemodellen en stamdataprofielen. Dit boek biedt zowel een tutorial over de nieuwste ISA-95 set van standaarden als een lijst van valkuilen die vermeden moeten worden bij het uitvoeren van een integratie-analyse gebaseerd op de standaarden.

Voor wie is het boek The Road to Integration geschreven?

Het primaire publiek voor dit boek bestaat uit automatiseringsingenieurs, bedrijfsanalisten en productie-consultants. Dit boek is ook zeer geschikt voor automatiseringsmanagers en leiders van integratieprojecten.

Welke wijzigingen in de ISA95 standaard hebben u aangezet tot het schrijven van deze tweede editie?

De ISA95 commissie heeft belangrijke nieuwe elementen toegevoegd sinds dit boek oorspronkelijk werd gepubliceerd, waaronder het informatiemodel dat wordt gebruikt voor horizontale integratie tussen productieprocessen, profielen, en standaarden voor berichtenuitwisselingen. Gecombineerd zorgen al deze nieuwe elementen voor een complete set van standaarden die gebruikt kan worden in elk productiebedrijf om de productiviteit en productiekwaliteit te verhogen.

Waarin verschilt het boek The Road to Integration van andere boeken over dit onderwerp?

Dit boek is speciaal geschreven voor diegenen die de vele verschillende integratiepunten moeten begrijpen die nodig zijn om de digitale transformatie te realiseren die optreedt wanneer real-time systemen worden geïntegreerd met bedrijfssystemen. Het biedt ook een diepgaande tutorial over hoe deze algemeen aanvaarde standaarden te gebruiken in echte projecten.

Kunt u kort verwijzen naar, of aangeven welke specifieke secties van het boek zijn toegevoegd, uitgebreid of verbeterd?

De secties over de ISA95 modellen zijn aanzienlijk uitgebreid en bijgewerkt met de nieuwe modellen in de laatste versies van de ISA95 delen. ISA95 Deel 6, Messaging Service Model; Deel 7, Alias Service Model; en TR01, Master Data Profile Template, zijn toegevoegd.

Het nieuwe boek The Road to Integration kan je hier bestellen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie