Cognizant breidt Smart Manufacturing-aanbod uit

Smart Manufacturing

Cognizant koopt TQS Integration en verstevigd aanbod Smart Manufacturing

Cognizant koopt TQS Integration, een privaat bedrijf dat wereldwijd bekend staat om zijn data & intelligence-oplossingen. Het Ierse bedrijf levert data intelligence voor Smart Manufacturing, wereldwijd technologieadvies en digitale systeemintegratie om fabrikanten te ondersteunen in het versnellen van hun digitale transformatieprocessen. TQS verleent ook diensten aan klanten in de biowetenschappen-, voedings- en drankindustrie, en de duurzaamheidssector.

Fabrikanten omarmen volgens Cognizant Smart Manufacturing steeds meer en realiseren zich wat data kan opleveren. Industriële dataplatforms en -diensten zijn daarom van essentieel belang om een volledig en overzichtelijk beeld van de toeleveringsketen te krijgen en analytische, op data gebaseerde beslissingen te nemen.

Cognizant gaat in dit kader zijn Industry+ en digitale competenties combineren met de data intelligence-mogelijkheden van TQS. Hierbij wordt gebruik gemaakt van kunstmatige intelligentie (AI) en AI-variant machine learning: om productiegegevens voor Smart Manufacturing te verzamelen en deze vervolgens in context te plaatsen en te analyseren. Fabrikanten kunnen zo slimmere beslissingen nemen en de operationele kosten, implementatiesnelheid en productkwaliteit en -opbrengst verbeteren.

TQS ondersteunt negen van de tien wereldwijde biowetenschappelijke bedrijven bij het verbeteren van smart manufacturing. Cognizant heeft in 2019 hun biowetenschappelijke productiecapaciteiten versterkt met de overname van Zenith Technologies. Het combineert zijn expertise met die van TQS om klanten te ondersteunen in hun transitie naar Industrie 4.0 en het versnellen van levensveranderende geneesmiddelen.

De overname van TQS is de vijfde van Cognizant in 2021. Sinds 2019 heeft Cognizant groei ingezet op verschillende gebieden – zoals Internet of Things en data & analytics – met overnames als Zenith Technologies, Bright Wolf en ESG Mobility. De aankoop wordt naar verwachting in het derde kwartaal van 2021 afgerond. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.