The Road to Integration – Gids voor de toepassing van ISA-95-normen in de productie

The Road to Integration

Om efficiënt en kosteneffectief te werken en kwaliteitsproducten te produceren, moeten productiecontrolesystemen op de fabrieksvloer kunnen communiceren met de bedrijfssystemen. Materialen moeten op tijd worden ingekocht en geleverd, personeel moet worden ingepland, apparatuur moet beschikbaar zijn en goed werken, recepten moeten nauwkeurig zijn, processen moeten worden gevolgd en de productkwaliteit moet worden bewaakt zodat wijzigingen kunnen worden aangebracht – alles in real time. Het probleem is echter dat elk systeem in het proces een andere taal spreekt.

The Road to Integration

De ISA-95 Enterprise Control System Integration normenreeks is een leidraad voor het creëren van de interfaces die nodig zijn om de taalkloof te overbruggen. Het biedt consistente terminologie voor de fasen en stappen in de toeleverings- en productieprocessen en modellen voor het implementeren van de interfaces. The Road to Integration, Second Edition, legt uit hoe de principes, terminologie en informatiemethoden in de standaard gebruikt kunnen worden om enterprise resource planning (ERP) systemen, manufacturing execution systems (MES), en manufacturing operations management (MOM) systemen te integreren. Het biedt voorbeelden en stappenplannen voor integratieprojecten, evenals casestudy’s die de implementatiemethoden beschrijven die worden gebruikt door bedrijven in verschillende industrieën.

Specifieke onderwerpen die in The Road to Integration aan bod komen, zijn onder meer:

  • Het toepassen van ISA-95 om de MOM/MES-strategie van een bepaald bedrijf te bepalen
  • Het toepassen van de ISA-95 objectmodellen
  • Het ontwikkelen van MES toepassingen en databases
  • Het samenstellen van gebruikerseisen
  • Beschrijven van functionele eisen
  • Verkopers selecteren
  • Analyseren en vergelijken van capaciteiten op verschillende productiesites
  • Het verkrijgen van inzicht in en het optimaliseren van productieprocessen

De auteurs Bianca Scholten en Dennis Brandl bespreken ISA-95 in de bredere context van moderne informatie-uitwisselingstechnologieën en bieden met deze The Road to Integration gids een compleet beeld voor projectmanagers, consultants, programmeurs en informatie-architecten die ERP- en MOM/MES-systemen willen integreren op basis van de internationale standaard.

Het nieuwe boek The Road to Integration kan je hier bestellen.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Bianca Scholten

Bianca Scholten (ASML)

Bianca Scholten is Manufacturing IT architect bij ASML in Veldhoven. De afgelopen twintig jaar heeft zij als consultant wereldwijd multinationals geadviseerd over het definiëren en realiseren van de IT strategie voor hun fabrieken. Bianca Scholten is de auteur van de boeken The Road to Integration; A Guide for Applying the ISA-95 Standards in Manufacturing en MES Guide for Executives, waarvoor zij de ISA bestseller prijzen won in 2007 en 2009. Ze heeft tientallen artikelen en publicaties op haar naam staan, onder meer voor het Nederlandstalige vakblad Automatie.
Lees meer van: Bianca Scholten (ASML)