SolarEdge lanceert nieuwe Synergy-omvormer

SolarEdge

Nieuwe Synergy-omvormer: hoger vermogen voor commercieel vastgoed en industriële gebouwen in Nederland

SolarEdge Technologies, wereldwijd leverancier van oplossingen voor slimme energie, maakt bekend dat zijn vernieuwde 3-fase omvormer met Synergy-technologie leverbaar is in de Benelux. De nieuwe versies leveren maximaal 100 kW op 400V-netten en 120 kW op 480V-netten. De SE100K-omvormer biedt tot 150% DC-oversizing om de energieproductie te maximaliseren en daarmee de winstgevendheid van grotere zonne-energie systemen te verbeteren. Daarnaast bevat de omvormer een ingebouwde nachtelijke PID-herstelfunctie. Deze PID-herstelfunctie  (Potential Induced Degradation) voorkomt dat zonnepanelen na verloop van tijd minder presteren en daardoor minder energie kunnen produceren.

“Onze nieuwe 3-fase omvormer met Synergy-technologie is een antwoord op twee eisen in de Europese commerciële vastgoedsector die steeds sterker leven”, aldus Alfred Karlstetter, algemeen directeur van SolarEdge Europa. “De nieuwe versies blijven de vertrouwde voordelen bieden van gelijkstroomoptimalisatie en monitoring op hoog niveau. Maar daarnaast bieden ze systeemeigenaren en investeerders meer vermogen en de schaalbaarheid die past bij een hogere winstgevendheid. Bovendien komen ze tegemoet aan de vraag van installateurs naar een snellere inbedrijfstelling en eenvoudigere installatieprocessen.”

De omvormer introduceert bijvoorbeeld een innovatieve pre-commissioning functie. Die stelt installateurs in staat om volledig automatisch systeemcomponenten te valideren vanaf hun smartphones, nog vóór de aansluiting op het AC-net. Dit versnelt het installatieproces aanzienlijk. Mogelijke bedradings- of verbindingsproblemen kunnen ze namelijk al op voorhand signaleren en oplossen.

Daarnaast zorgt het modulaire lichtgewichtontwerp ervoor dat elke afzonderlijke unit kan worden geïnstalleerd door een team van twee personen, zonder dat daar specialistische apparatuur voor nodig is. Ook dat levert tijd- en kostenbesparingen op.

Uniek aan de Synergy-technologie van SolarEdge is dat die de omvormerfunctionaliteit opsplitst in drie onafhankelijke units. Die worden vervolgens aangestuurd via één beheerinterface. Dankzij deze oplossing wordt de uptime van het systeem verhoogd, want in het onwaarschijnlijke geval van een technische storing in de componenten die op één unit zijn aangesloten, blijft de rest van het systeem energie opwekken.

De nieuwe omvormer beschikt uiteraard over de geavanceerde veiligheidsfuncties van SolarEdge, zoals geïntegreerde vlamboogbeveiliging en snelle uitschakeling van DC in noodsituaties. Daarnaast is er een extra beveiliging ingebouwd in de vorm van thermische sensoren op de DC- en AC-verbindingen. Ook heeft SolarEdge overspanningsbeveiligingen toegevoegd.

De 3-fase omvormer met Synergy-technologie is nu te bestellen in de volgende vermogensklassen: 66,6, 90 en 100 kW. Daarnaast is er nu een 120 kW-versie voor 480V-netten. Bovendien zijn alle 3-fase omvormers voorbereid op energie-opslag, zodat ze beter kunnen inspelen op wisselende energiebehoeften.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie