Softwaremodule voor aansluiten Modbus TCP controllers op IIoT applicaties

edgeConnector Modbus

Softing introduceert softwaremodule voor het aansluiten van Modbus TCP edgecontrollers op IIoT applicaties

Softing breidt zijn op Docker technologie gebaseerde edgeConnector productfamilie verder uit. De nieuwe edgeConnector Modbus is een flexibele Docker container applicatie voor Modbus TCP controllers.

Na edgeConnector Siemens voor het aansluiten van SIMATIC S7 controllers en edgeConnector 840D voor het ontsluiten van data van SINUMERIK 840D controllers, introduceert Softing nu edgeConnector Modbus. Deze Docker container is geschikt voor het aansluiten van Modbus TCP controllers, bijvoorbeeld van Schneider Electric, Wago, Beckhoff of Phoenix Contact, op industriële IoT applicaties. edgeConnector Modbus kan ook worden gebruikt voor het verzamelen van energiedata of andere procesvariabelen van Modbus compatibele sensoren. Een geïntegreerde OPC UA server maakt een eenvoudige en veilige dataverbinding mogelijk met hogere managementsystemen, zoals ERP, MES of procesvisualisatiesystemen. Als aanvullend communicatieprotocol maakt MQTT het mogelijk om besturingsdata direct te integreren in private of publieke IoT cloudtoepassingen.

“Door gebruik te maken van containertechnologie kunnen onze edgeConnector producten zeer snel worden opgestart en in gebruik worden genomen. Ze werken op standaard hardware en kunnen eenvoudig worden beheerd vanuit een centraal platform. Op deze manier bieden we onze klanten een eenvoudige en veilige optie om data uit de productie te integreren in innovatieve en flexibele Industrial IoT oplossingen”, vertelt Sebastian Schenk, Product Manager bij Softing Industrial.

Alle edgeConnector producten zijn conform de modernste beveiligingsnormen, zoals SSL/TLS, X.509 certificaten, authenticatie en dataversleuteling. Ze zijn eenvoudig lokaal te configureren via een geïntegreerde webinterface of kunnen op afstand worden beheerd via een REST API. Voor de toekomst heeft Softing plannen om de edgeConnector productfamilie verder uit te breiden teneinde Ethernet/IP connectiviteit voor Rockwell en Omron controllers te faciliteren. Ook zijn er plannen om de configuratiemogelijkheden vanuit de cloud uit te breiden.

edgeConnector Modbus kan worden gedownload van online directories, zoals Docker Hub of Microsoft Azure Marketplace en gratis worden getest.

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie