Softing Industrial: gateway voor IoT-integratie in PROFIBUS & HART systemen

Softing Industrial

De vraag naar naadloze verbindingen tussen systemen en apparaten wordt in de industriële automatisering steeds belangrijker. Softing Industrial heeft dit begrepen en komt met een oplossing die de potentie van IoT ten volle benut: de smartLink HW-DP gateway.

Softing Industrial’s smartLink HW-DP gateway dient als een essentiële schakel tussen PROFIBUS DP netwerken en de buitenwereld. Wat het zo bijzonder maakt, is dat deze toegang mogelijk is zonder afhankelijkheid van de controller. Dit staat garant voor een grotere flexibiliteit en autonomie bij het beheren van datastromen en connectiviteit.

Met de opkomst van Industry 4.0 is het onmiskenbaar dat bestaande netwerkinfrastructuren moeten evolueren om te voldoen aan de eisen van moderne industriële toepassingen. De smartLink HW-DP, met zijn compacte vormgeving, biedt precies die mogelijkheid. Het zorgt voor een soepele connectiviteit tussen zowel nieuwe als bestaande PROFIBUS DP netwerken en staat centraal in de eenvoudige en schaalbare integratie van apparaatgegevens in plant asset management systemen.

Nieuwigheden in versie 1.30

Bij het streven naar voortdurende verbetering heeft Softing Industrial de meest recente 1.30 versie van de smartLink HW-DP gelanceerd. Deze versie brengt een reeks nieuwe functies met zich mee die zijn gericht op het verbeteren van de datatransmissie en connectiviteit. Enkele van deze functies zijn onder andere de ondersteuning voor de Endress+Hauser Netilion en FieldEdge SGC500 gateway. Bovendien biedt het de mogelijkheid om gelijktijdig te werken met de Endress+Hauser FieldCare. Het versterken van de koppeling tussen systemen is hier duidelijk een prioriteit.

Verder biedt deze versie ondersteuning voor een geavanceerde HART IP server, die essentieel is voor het aanleveren van gedetailleerde informatie over het remote I/O niveau. Een bijkomend voordeel is de verbeterde visualisatie van het fysieke netwerk in tools zoals de Emerson AMS Device Manager.

Optimalisatie voor de toekomst

Voor engineers in de procesindustrie die de toekomst met optimisme tegemoet zien en hun communicatie-infrastructuur willen upgraden, biedt de smartLink HW-DP van Softing Industrial een vooruitstrevende oplossing. Het maakt relevante data direct toegankelijk voor hogere applicaties via open standaard interfaces zoals HART IP en FDT. Dit betekent dat elke HART IP client, waaronder bijvoorbeeld de Emerson AMS Device Manager, nu kan worden ingezet om veldapparatuur te configureren, monitoren en analyseren met behulp van deze open communicatiestandaards.

Meer informatie bij Softing Industrial

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.