Inductieve sensoren voor carbon fiber detectie

22
inductieve sensoren

Wereldprimeur: Turcks nieuwe serie inductieve sensoren detecteert betrouwbaar alle met koolstofvezel versterkte polymeermaterialen

Turck heeft ’s werelds eerste inductieve sensoren voor het detecteren van met koolstofvezel versterkt polymeer aan zijn portfolio toegevoegd.

Turck heeft de eerste inductieve sensoren ter wereld ontwikkeld voor het detecteren van koolstofvezels (cabon fiber). De sensorserie, waarvoor octrooi is aangevraagd, detecteert zowel koolstofvezels als geperste CFRP-onderdelen. Het is gebaseerd op verder ontwikkelde uprox-technologie en biedt daarom zeer grote schakelafstanden en maximale montageflexibiliteit – zoals nodig is voor fabrikanten van auto’s, windturbines of sportapparatuur en hun toeleveranciers.

Voordelen ten opzichte van optische, capacitieve en ultrasone sensoren

In vergelijking met de eerder gebruikte oplossingen op dit gebied bieden de nieuwe inductieve sensoren de volgende voordelen: Ten eerste zijn zij ongevoeliger voor vervuiling dan optische of capacitieve sensoren, en ten tweede zijn zij aanzienlijk goedkoper dan ultrasone sensoren.

Varianten in rechthoekig of schroefdraadvatontwerp

De inductieve sensoren zijn nu verkrijgbaar in drie uitvoeringen: als schroefdraadvatuitvoering in een M18 roestvrijstalen behuizing en als rechthoekige variant met een hoogte van 20 mm (QR20) of 40 mm (CK40). Beschermingsklasse IP68 en een uitgebreid temperatuurbereik van 0 tot 100 °C garanderen een duurzaam betrouwbaar gebruik van de apparaten, die Turck aanbiedt als PNP-omschakelcontacten met een M12-connector.

Voordelen inductieve sensoren

  • Hoge betrouwbaarheid dankzij IP68-bescherming en uitgebreid temperatuurbereik
  • Grote schakelafstand en verschillende uitvoeringen maken flexibele installatie mogelijk
  • Ongevoeliger dan optische of capacitieve sensoren
  • Goedkoper dan ultrasone sensoren

Lees ook:

close

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Logo IndustrieVandaag
Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.