Single- en multiturn encoders met een SAE J1939 Interface

Single- en multiturn encoders

Turck heeft single- en multiturn encoders met een massieve of holle as voor intralogistiek en mobiele apparatuur aan zijn portfolio toegevoegd.

Turck heeft zijn uitgebreide encoderportfolio uitgebreid met nieuwe encoders met de SAE J1939-interface, die vooral in mobiele apparatuur wordt gebruikt. De encoders zijn nu verkrijgbaar in de Industrial en Efficiency Line van Turck als single of multiturn encoders en als apparaten met massieve of holle as in de maten 36, 46 en 58 mm. Twee onderling vergrendelde lagers zorgen voor een robuust mechanisch ontwerp en bieden bescherming tegen trillingen of schokken op de as. Gebruikers profiteren zo van een aanzienlijk langere levensduur van de single- en multiturn encoders in vergelijking met apparaten met een aslager.

Hoge bescherming tegen trillingen en schokken

De innovatieve energy harvesting technologie van de muliturn J1939 encoders maakt ook een slijtagevrije en onderhoudsvrije werking mogelijk. Deze tellen omwentelingen zonder een extra batterij of mechanische tandwielen, waardoor een zeer compact ontwerp mogelijk is.

Hoge resolutie – zelfs bij multiturnbedrijf

De single- en multiturn encoders bieden de gebruiker maximale flexibiliteit. Terwijl de standaardresolutie bij enkele omwentelingen 14 bits bedraagt, kan de totale resolutie van de multiturn-encoders indien nodig worden verhoogd van 32 tot 43 bits, wat overeenkomt met meer dan 500 miljoen telbare omwentelingen. Terwijl bij CANopen-modellen maximaal 127 knooppunten in een netwerk kunnen worden geconfigureerd, kunnen bij encoders met een J1939-interface maximaal 254 knooppunten worden geconfigureerd.

Voordelen single- en multiturn encoders

  • Maximale transparantie dankzij diagnostiek via de J1939-bus
  • Snelle inbedrijfstelling (plug and play)
  • Eenvoudige installatie/aansluiting dankzij het compacte ontwerp en de standaardbekabeling
  • Hoge functionele veiligheid dankzij interne plausibiliteitscontrole van parameters

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie