Nieuwe dynamische inclinometer

Dynamische inclinometer

Dynamische inclinometer van DIS – Zuivere hoekmeting in een enkele sensormodule

Na een periode van testen, finetunen en nog meer testen, is de dynamische inclinometer van DIS Sensors klaar om de markt te veroveren. Deze nieuwe sensor is ontwikkeld om machines en installaties te monitoren zónder dat trillingen en schokken de gemeten waarden beïnvloeden. Werkend op een volledig nieuw ontwikkeld hard- en firmware platform (gebaseerd op de modernste MEMS chip) combineert de sensor een 3-assige versnellingsopnemer met een 3-assige gyroscoop om zo een betrouwbare inclinatiewaarde te berekenen. Efficiënt, betrouwbaar en beduidend goedkoper dan de traditionele oplossingen.

Alle delen van iedere machine zijn continu in beweging als gevolg van bedieners commando’s en externe factoren. Deze bewegingen worden in veel gevallen aan de besturing doorgegeven middels een zogenaamde inclinometer (1, 2 of 3 assen). Om te voorkomen dat onbedoeld schokken en trillingen het signaal ‘vervuilen’, worden filters toegepast of extra sensoren ingezet. Weliswaar effectief, maar door de toevoeging van extra elementen ook duurder, complexer en storingsgevoeliger.

Met de komst van de betaalbare MEMS (Micro-Electrical-Mechanical Systems) technologie, gecombineerd met slimme software algoritmes, zijn er echter nieuwe mogelijkheden ontstaan om een enkelvoudige sensormodule te ontwikkelen die bovenstaande problematiek oplost.

Als wereldwijd opererend specialist in sensoren richtte DIS Sensors zich dan ook op deze doorbraak en ontwikkelde een volledig nieuw hardware platform dat gebaseerd is op de MEMS chip. In deze dynamische inclinometer is een versnellingsopnemer gecombineerd met een 3-assige gyroscoop. De hoek die aan het besturingssysteem wordt doorgegeven als een separaat, CANopen/J1939 object per as, is hierdoor gyro-gecompenseerd en hiermee zuiver en vrij van de invloed van verstorende trillingen en schokken.

De krachtige geïntegreerde controller die alle in- en uitgaande signalen verwerkt is af te stemmen op de specifieke applicatie. Hiervoor zijn voorgedefinieerde profielen beschikbaar evenals een gebruikersvriendelijke configuratietool. De afmetingen van deze dynamische inclinometer zijn identiek aan de populaire DIS QG65 range.

Inmiddels heeft de dynamische inclinometer alle testen glansrijk doorstaan. Dit betekent dat deze nieuwe sensor vanaf nu wereldwijd beschikbaar is.

Lees ook:

Over Rotero

Rotero is een handelsorganisatie die deel uitmaakt van Rotero Holding. Rotero houdt zich bezig met oplossingen op het gebied van aandrijftechniek, actuatoren, elektromagneten, ventilatoren, schakelaars en sensoren waarbij de focus voornamelijk ligt op machinebouwers en constructeurs met seriematige behoefte. De meeste items worden op bestelling geproduceerd waardoor ook klantspecifieke oplossingen geleverd kunnen worden.

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie