SIL 3 actieve analoge uitgangen voor Ex-toepassingen

SIL 3 Safety Integrity Level

Klepstandstellers met SIL 3 rechtstreeks aansluiten op controller met één interfacemodule

Dankzij de nieuwe SIL 3 analoge uitgang galvanische scheidingen vervolledigt Pepperl+Fuchs haar portfolio van SIL 3 geïsoleerde barriers voor alle signaaltypes, met zowel modules voor DIN rail montage als aparte componenten voor plaatsing op schakelborden. Klepstandstellers die een Safety Integrity Level 3 vereisen – welke altijd al beschikbaar waren voor digitale signalen van en naar het veld en voor analoge meetsignalen – kunnen nu rechtstreeks aangesloten worden op de controller met één enkele interfacemodule. Een SIL 3 toepassing moet niet langer gecreëerd worden via de omslachtige werkwijze met redundante SIL 2 apparaten.

De Safety Integrity Level toepassingen worden veel ingezet in veiligheidsgerelateerde opstellingen waarbij veldapparatuur in Ex-zones met analoge signalen moet aangestuurd worden. Tot op heden zijn er echter geen geschikte geïsoleerde barriers ontwikkeld die signalen tussen de controller en de veldapparatuur kunnen overbrengen. Het is wel mogelijk een omweg te maken met redundante SIL 2 componenten. Een met SIL niveau 3 compatibele interfacemodule zal echter aanzienlijk minder middelen vereisen dan een systeem met twee redundante SIL 2-modules. Tot slot kunnen geïsoleerde barriers met SIL 3 certificatie zelfs nuttig zijn in SIL 2 toepassingen, bijvoorbeeld wanneer een zo lang mogelijke periode tussen de verplichte fysieke testen gewenst is.

De nieuwe, éénkanaals AO-barriers hebben een breedte van 12,5 mm en beschikken over lijnfoutdetectie met een aparte foutuitgang. Hierdoor kunnen gebruikers Safety Integrity Level 3-toepassingen bouwen op basis van één product portfolio, zij het met Safety Integrity Level 3 geïsoleerde barriers of met redundante, SC3-conforme SIL 2-modules.

Een productselector voor veiligheidsproducten is hier terug te vinden. Deze selector kan gebruikt worden om geschikte componenten te selecteren volgens functie, signaaltype, SIL-niveau of performance level (veiligheidsrelais voor safe shut down beschikken over zowel SIL- als PL-niveaus).

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Procesindustrie - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.