Selectief vitale softwareonderdelen decoderen en wapenen tegen brute aanvallen

CodeMoving

Wibu-Systems introduceert CodeMoving in de cloud om selectief vitale softwareonderdelen te decoderen

Wibu-Systems, de makers van de CodeMeter-productreeks voor IT-bescherming, licentiebeheer en beveiligingsoplossingen, introduceert de mogelijkheid om bedrijfskritische softwarecode in een cloudcontainer uit te voeren. De oplossing aangeduid als CodeMoving, maakt gebruik van een veilige omgeving, ver weg van de gemakkelijke te manipuleren en potentieel al gecompromitteerde apparaten van eindgebruikers. Deze functie was oorspronkelijk gebonden aan CmDongles, de beveiligingshardware uit de CodeMeter-reeks. CodeMoving biedt gebruikers en ontwikkelaars het optimale in beveiliging; het meest kritische intellectuele eigendom wordt veilig weggestopt in een aparte en uitzonderlijk beschermde omgeving. Door het naar de cloud brengen van de hardware gebaseerde beveiliging zet Wibu-Systems een nieuwe stap in de richting van een meer wendbare, vrijere en flexibelere wereld zonder concessies te doen aan betrouwbaarheid of veiligheid.

Software kan op veel verschillende manieren worden beschermd. Het vinden van de juiste balans tussen het beschermingsniveau en de impact ervan op de prestaties en de gebruikerservaring vormt een uitdaging voor softwareontwikkelaars. De CodeMeter-technologie van Wibu-Systems is ontwikkeld om het zowel voor ontwikkelaars als voor hun gebruikers gemakkelijker te maken. De kerntoolkit voor het beschermen en licentiëren van software, CodeMeter Protection Suite, wordt geleverd met een keuze aan tools en configuraties die passen bij elk gewenst niveau van bescherming, ontwikkelomgeving en licentiesysteem. De steunpilaar, AxProtector, versleutelt hele applicaties met uitgebreide automatiseringsfuncties en vereenvoudigt daarmee het werk van softwareontwikkelaar. Deze kan ook kiezen voor een meer gedetailleerde benadering met IxProtector, die keuzevrijheid biedt bij het bepalen van welke functies moeten worden versleuteld en welke niet. Men kan er bijvoorbeeld voor kiezen om de prestaties niet te beïnvloeden of om creatieve hybride pakketten te ontwerpen met individuele beschermde onderdelen, zoals voor freemium of proefsoftware.

Het potentieel van de gerichte encryptiemogelijkheden van IxProtector vormde de aanleiding om CodeMoving te creëren. De originele functionaliteit richtte zich op het decoderen van specifiek gemarkeerde delen van de softwarecode en deze uitvoerbaar te maken via Wibu-Systems’ smartcard-enabled CmDongles. Dit proces brengt het gevoelige intellectuele eigendom of de meest cruciale functies van software onder in een veilige schil, separaat van het werkgeheugen van het apparaat van de gebruiker. De rest van de code kan worden uitgevoerd in een minder streng beveiligde omgeving, zij het nog steeds met strikte voorzorgsmaatregelen. CodeMeter-beveiligde code laat zich alleen decoderen voor het specifieke moment dat die moet worden geactiveerd en is dan te wapenen tegen zeer brute aanvalsvormen. Dankzij de rekenkracht aan boord van CmDongles blijft de impact op de prestaties minimaal.

CodeMoving to the cloud drijft dit concept tot het uiterste: de gemarkeerde stukjes code worden niet naar een CmDongle verplaatst, maar naar de beveiligde omgeving van de CodeMeter Cloud Server. Daar worden ze gedecodeerd en geactiveerd, waarna de uitvoer de uitvoer teruggaat naar de software of het IoT-instrument in het veld. Deze elegantie oplossing laat zich realiseren dankzij de snelle evolutie van de hedendaagse cloudinfrastructuur, die Wibu-Systems toepast vanuit het eigen datacenter met een breed aanbod van clouddiensten. Met CodeMoving to the cloud kunnen ontwikkelaars ervoor zorgen dat geen enkele byte van hun meest gevoelige softwarecode is te publiceren, zelfs niet in de beveiligde shell van een CmDongle. Doordat ze de meest essentiële stukjes code naar de cloudcontainer brengen, beperken ontwikkelaars de benodigde datalogistiek tot een minimum omvang. Het nieuwe CmCloud-aanbod van Wibu-Systems, inclusief veelzijdige cloudlicenties, biedt alle mogelijkheden voor integratie met CodeMoving.

Voor softwareontwikkelaars is de keuze om CodeMoving naar de cloud te brengen geen eenrichtingsverkeer: de toewijding van Wibu-Systems aan universele interoperabiliteit strekt zich ook uit tot CodeMoving. De technologie is volledig compatibel tussen CmDongles en CmCloudContainers, hetgeen impliceert dat ontwikkelaars de mogelijkheid maar één keer in hun software hoeven te integreren en vervolgens kunnen beslissen welk type container hun voorkeur heeft. Wie de nieuwste versie van CodeMeter Runtime heeft geïnstalleerd, kan kiezen voor de opties van CodeMoving, zonder dat er wijzigingen in de originele software nodig zijn.

Ruediger Kuegler, VP Sales bij Wibu-Systems ziet CodeMoving naar de cloud als een perfect voorbeeld van de grondgedachte achter CodeMeter: “Het draait allemaal om het veilig maken van software, maar op een manier die efficiënt werkt en naadloos aansluit op de processen bij moderne softwarebedrijven en hun gebruikers. Het uitvoeren van beveiligde code in de cloud biedt een perfecte beveiliging, op de eigen locatie of onderweg en is handig in gebruik.”

Meer informatie

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Dossier - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.