Schneider Electric officieel partner van de TechnoHUB

TechnoHUB

Schneider Electric officieel partner van de TechnoHUB om kloof tussen het bedrijfsleven en onderwijs te dichten

Schneider Electric, leverancier digitale transformatie van energiemanagement en procesautomatisering, heeft deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend met de TechnoHUB in Woerden. TechnoHUB is een leeromgeving voor technisch onderwijs voor VMBO- en MBO-studenten. Met deze samenwerking wil Schneider Electric de kloof tussen het bedrijfsleven en het onderwijs verkleinen.

De TechnoHUB is een lokaal initiatief in Woerden dat is gericht op onderwijs voor technisch talent. Leerlingen krijgen les in diverse domeinen, waaronder Installatie & Elektrotechniek. Bij de start van dit initiatief sponsorde Schneider Electric al materiaal voor de opleidingen, waaronder de elektrische distributie en regeltechniek voor klimaatbeheersing in het gebouw. Deze week is deze samenwerking echter geformaliseerd.

Debby Slofstra, Country President van Schneider Electric Nederland: “Met de samenwerking met TechnoHUB hebben we nu in onderwijsinstelling op VMBO/MBO toegevoegd aan onze lijst van onderwijspartners. Met deze samenwerking in het onderwijs willen we bijdragen aan innovatie in het vakgebied en de transitie naar digitalisering en elektrificatie bevorderen. Naast innovatie ligt onze focus natuurlijk op het bevorderen van technisch talent. Zo helpen we studenten bij het vinden en bieden van stageplekken en delen we actief kennis door middel van gastcolleges. Ik geloof dat je als werkgever van de toekomst, de kloof tussen het bedrijfsleven en het onderwijs verder moet dichten”.

“Wij zijn ontzettend blij met deze samenwerking,” aldus Marlous Birkhoff, directeur TechnoHUB. “De intensivering van samenwerking met het bedrijfsleven geeft een enorme plus aan de opleiding van onze leerlingen. Het brengt verdieping in het curriculum, geeft invulling aan beroeps- en bedrijfsoriëntatie en met de aanvulling van vakspecialisten in de lessen, krijgt de leerlingen gepassioneerd les en doceren we de actualiteit. Dit is heel inspirerend voor zowel onze leerlingen als onze docenten.”

Schneider Electric geeft in haar rol als partner invulling door de opleiding inhoudelijk te ondersteunen en materiaal te leveren. Naast de TechnoHUB heeft Schneider Electric in Nederland een officiële samenwerking met de Avans Hogeschool, Hogeschool Utrecht, Technische Universiteit Eindhoven en de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lees ook:

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.

Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.