SAP Datasphere vereenvoudigt datalandschap in maakindustrie

SAP Datasphere Digital Production Platform

Data worden in de maakindustrie volop ingezet. Deze gegevens bevinden zich echter op verschillende locaties en in verschillende systemen, waaronder legacy-applicaties of machines die niet eenvoudig via een API bereikbaar zijn. Het uitwisselen en centraal beschikbaar stellen van gegevens is daardoor vaak complex en foutgevoelig. SAP introduceert daarom SAP Datasphere en kondigt belangrijke strategische partnerships met andere leveranciers aan voor een betere integratie van gegevens.

De maakindustrie zet data onder andere in voor het verbeteren van processen, productinnovatie, het inspelen op klantbehoeftes en het nemen van de juiste beslissingen. Op het moment dat data handmatig worden geëxporteerd naar een centrale locatie, gaat vaak cruciale informatie verloren. Het herstel hiervan is een langdurig en zeer arbeidsintensief project. Reden voor SAP om zijn portfolio voor dataoplossingen te verbeteren en zo bij te dragen aan een eenvoudiger datalandschap. Daarnaast is SAP Datasphere compatibel met de dataoplosssingen van enkele andere grote leveranciers, zoals Confluent, Collibra, Databricks en Datarobot.

Functionaliteiten

SAP Datasphere is een geïntegreerde oplossing voor het integreren, categoriseren, semantisch modelleren, opslaan, federeren en virtualiseren van data. De architectuur maakt het mogelijk om snel betekenisvolle data te raadplegen, zonder dat hierbij de context en bijbehorende logica verloren gaan. Daarnaast biedt SAP Datasphere uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, zoals databasesecurity, encryptie en governance.

Industriële productiebedrijven die al gebruikmaken van SAP Data Warehouse Cloud profiteren direct van onder andere de volgende nieuwe functionaliteiten van SAP Datasphere:

  • Het categoriseren van data om data automatisch te ontdekken, beheren en reguleren.
  • Vereenvoudigde datareplicatie zorgt ervoor dat data en de continu bijgewerkte informatie in realtime worden geleverd.
  • Door het verbeteren van het proces voor het definiëren en structureren van het opslaan van gegevens, wordt de context van die data beter begrepen. Dit kan organisaties helpen om betere beslissingen te nemen op basis van de data die zij verzamelen en om de waarde van hun gegevens te vergroten.

Strategische partnerschappen

Strategische samenwerkingen met andere leveranciers van dataoplossingen bieden gebruikers de nodige voordelen. Door de samenwerkingen kunnen data bijvoorbeeld sneller en tegen lagere kosten beschikbaar worden gesteld, gaat de betrouwbaarheid van de gegevensuitwisseling omhoog en is de integratie van nieuwe gegevensbronnen of -toepassingen in de bestaande infrastructuur van gebruikers eenvoudiger.

SAP werkt voor een betere integratie van gegevens binnen SAP Datasphere samen met onder andere:

  • Collibra: organisaties krijgen dankzij de geplande integratie met SAP een duidelijk beeld van alle gegevens die ze bezitten en hoe deze data met elkaar zijn verbonden. Dit inzicht is nodig bij het opstellen van een strategie voor databeheer.
  • Confluent: door de plannen voor het verbinden van zijn dataverwerkingsplatform met SAP, kunnen bedrijven gegevens van verschillende afdelingen, systemen en toepassingen binnen hun organisatie samenvoegen tot één geheel en deze gegevens in realtime gebruiken.
  • Databricks: het Data Lakehouse van Databricks voor het opslaan, begrijpen en analyseren van data kan worden geïntegreerd met SAP. Gebruikers kunnen gegevens hierdoor delen met behoud van semantiek. Data worden begrepen zoals ze bedoeld zijn, ongeacht in welke toepassing of systeem ze worden gebruikt. Deze integratie elimineert verwarring en fouten bij gegevensuitwisseling.
  • DataRobot: gebruikers kunnen de geavanceerde machine learning-tools van DataRobot gebruiken in combinatie met SAP Datasphere. Bovendien kunnen zij deze machine learning-modellen rechtstreeks integreren in hun zakelijke datafabric, ongeacht op welk cloudplatform dit zich bevindt.

Klantreferentie

Messer Americas richt zich op industriële en medische gassen in Noord- en Zuid-Amerika. Het bedrijf had behoefte aan een eenvoudige en veilige toegang tot zowel SAP- als niet-SAP-gegevens binnen het bedrijf, om zo datagestuurde besluitvorming te versterken en IT-resources vrij te maken voor andere strategische taken. Dankzij SAP Datasphere kon Messer Americas een moderne data-architectuur bouwen, waarbij de context van de bedrijfsgegevens behouden bleef.

“SAP Datasphere vereenvoudigt ons datalandschap en geeft ons meer vertrouwen in de data waarmee we op dagelijkse basis werken. Daarmee kunnen we beter voldoen aan de behoeften van ons bedrijf”, aldus David Johnston, chief information officer van Messer Americas. “We kunnen sneller reageren op veranderingen in vraag en aanbod. Dat leidt tot een beter voorraadbeheer, verbeterde klantenservice en optimalisatie van onze supplychain.”

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.


Dit artikel delen op je eigen website? Geen probleem, dat mag. Meer informatie.

Avatar foto

Redactie

Dit nieuws is samengesteld door de redactie van IndustrieVandaag.
Lees meer van: Redactie

Algemeen - Uitgelicht

Digitale Nieuwsbrief

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF EN BLIJF OP DE HOOGTE VAN ALLE INDUSTRIËLE EN TECHNISCHE ONTWIKKELINGEN!

Door jouw inschrijving voor de nieuwsbrief, ga je akkoord met onze privacy voorwaarden.